ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

900 χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους της Τουρκίας

900 χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους της Τουρκίας

Πέντε συνομοσπονδίες εργατικών ενώσεων αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία μίας ημέρας εξαιτίας της αστυνομικής επιχείρησης κατά των διαδηλωτών στο πάρκο 

Gezi, σημειώνει το Χαμπέρ F5.

Ο συνολικός όγκος των διαδηλωτών υπολογίζεται σε περίπου 900 χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι συνομοσπονδίες (DISK, KESK, TTB, TDB και των εργαζομένων στον ηλεκτρισμό) σε κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν να προβούν σε μια προειδοποιητική 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα τουρκικά σωματεία επισημαίνουν την αστυνομική τρομοκρατία την οποία προσπαθεί να επιβάλει το κόμμα του πρωθυπουργού Ερντογάν κατά της συνείδησης του τουρκικού λαού που αναζητά την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Για τη δικαιοσύνη που άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν.

«Η συνείδηση του λαού της Τουρκίας κλονίστηκε από βίαια αντίδραση της κυβέρνησης του AKP, που με δεσποτικό ύφος προσπαθεί να κλονίσει τη θέληση του λαού για δικαιοσύνη και με την αστυνομία και την τρομοκρατία προσπαθεί να καταστείλει τις διαδηλώσεις»

«Είμαστε ο λαός της Τουρκίας που έχει δικαίωμα στην δικαιοσύνη και την ελευθερία και τον αγώνα για τη δημοκρατία, επιχειρείται από το δεσποτικό καθεστώς του AKP να  τον  καταστείλει . Για το λόγο αυτόν, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, για να εκφράσουμε την αντίστασή μας στην κυβερνητική επιθετικότητα όλοι θα κατέβουμε στις κεντρικές πλατείες της χώρας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.