Απειλές για επέμβαση του Στρατού από τον Αρίντς

Απειλές για επέμβαση του Στρατού από τον Αρίντς

Μέχρι και για επέμβαση του τουρκικού Στρατού για την καταστολή των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες στη γείτονα χώρα.

«Η αστυνομία μας, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, κάνουν τη δουλειά τους. Εάν δεν είναι αρκετή, οι χωροφύλακες θα κάνουν κι εκείνοι τη δουλειά τους. Εάν και αυτοί δεν φανούν αρκετοί, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, TRT.

«Κατά πρώτον, ο αστυνομικός δεν είναι πλανόδιος πωλητής, αλλά μέλος των δυνάμεων της τάξης. Οι αστυνομικοί θα κάνουν χρήση όλων των μέσων που τους επιτρέπει ο νόμος», δήλωσε ο Αρίντς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber. “Αν αυτό δεν είναι αρκετό, ακόμη και οι ένοπλες τουρκικές δυνάμεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν στις πόλεις με την άδεια των κυβερνητών” των επαρχιών, πρόσθεσε.

Δύο ισχυρά συνδικάτα στην Τουρκία έχουν καλέσει σε γενική απεργία σε ένδειξη υποστήριξης στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, η οποία μετά την επίδειξη της λαϊκής ισχύος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποίησε ότι θα καταστείλει τις πορείες τους.

Εάν οι απειλές του Αρίντς γίνουν πραγματικότητα; Τότε αυτό το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει νέα επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.