ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συμβόλαιο EADS Astrium και Aselsan για τις κορβέτες Milgem

Συμβόλαιο EADS Astrium και Aselsan για τις κορβέτες Milgem

Η EADS Astrium υπέγραψε ένα συμβόλαιο follow-on για την παράδοση μιας δεύτερης συλλογής υποσυστημάτων για το πρόγραμμα δορυφορικών επικοινωνιών των κορβετών κλάσης  MILGEM για το τουρκικό Ναυτικό.

Η EADS Astrium υπέγραψε ένα συμβόλαιο follow-on για την παράδοση μιας δεύτερης συλλογής υποσυστημάτων για το πρόγραμμα δορυφορικών επικοινωνιών των κορβετών κλάσης  MILGEM για το τουρκικό Ναυτικό.

Τα υποσυστήματα θα παραδοθούν από το τμήμα Secure Satcom Systems της Astrium Services μέσω της τουρκικής Aselsan, του κύριου υπεργολάβου για λογαριασμό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρώτη συλλογή υποσυστημάτων παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2009 από την Secure Satcom Systems. Το πρόγραμμα του τουρκικού Ναυτικού αφορά την προμήθεια 8 με 10 κορβετών της κλάσης, ενώ προς το παρόν η παραγγελία για την ευρωπαϊκή εταιρεία αφορά δυο τερματικά Mini-SCOT και συναφή εξοπλισμό «below deck».

Η Aselsan, ως ο κύριος υπεργολάβος του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών των φρεγατών είναι υπεύθυνη για την σχεδίαση του συστήματος και την ανάπτυξη του λογισμικού των ναυτικών τερματικών καθώς και την ανάπτυξη των τερματικών σταθμών ελέγχου.

Επιπλέον, η Aselan έχει την ευθύνη για την συναρμολόγηση, ολοκλήρωση και πιστοποίηση των τερματικών καθώς και την εγκατάσταση, αποδοχή και επί τόπου δοκιμή και συνολική παράδοση των συστημάτων.

Ο σχετικός εξοπλισμός (MILGEM2) θα παραδοθεί εντός του 2010 και θα συνεχίσει την αύξηση της εγχώριας ικανότητας στον τομέα μέσω του προγράμματος μεταβίβασης τεχνογνωσίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της EADS Astrium, «Συνεργαζόμενη με την Aselsan, η Secure Satcom Systems της Astrium είναι απόλυτα δεσμευμένη στην υποστήριξη του μελλοντικού προγράμματος παραγωγής των κορβετών MILGEM και θα συνεχίσει να παραδίδει νέες ικανότητες στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της SSM.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.