“Σαμποτάρουν την τουρκοκουρδική συμφιλίωση”

“Σαμποτάρουν την τουρκοκουρδική συμφιλίωση”

Ο στόχος των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων είναι η ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία και ότι γίνεται προσπάθεια να σαμποτάρουν μια πιθανή λύση στο κουρδικό ζήτημα, είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στη συγκέντρωση υποστηρικτών του,  στην πόλη Καϊσέρι στην κεντρική Ανατολία, σημειώνει το ρώσικο δημοσίευμα.

«Το είχαμε επισημάνει ότι, ίσως, υπάρξουν προσπάθειες να σαμποτάρουν την ειρηνευτική διαδικασία. Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν στόχο την υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Εμείς δεν θα παραιτηθούμε…», είπε ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγορώντας τους διαδηλωτές ότι είναι μαριονέτες στα χέρια εκείνων που «ανησυχούν» για την επίτευξη της ειρήνης στη χώρα και επανέλαβε τη δέσμευσή του στην ειρηνευτική διαδικασία», όπως σημειώνει η Hürriyet Daily News.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, επίσης, τους Αλεβίτες για ‘παγίδες’, κατηγορώντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP , Κεμάλ Κιλισντάρογλου για προκλήσεις που στοχεύουν τους Αλεβίτες.

«Καλώ τους αδελφούς μας Αλεβίτες να μην πέσουν στην παγίδα που στήνεται για αυτούς και να μείνουν μακριά από κάθε προσπάθεια που μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την εμπιστοσύνη. Όταν είχα ζητήσει συγνώμη για το γεγονότα στο Dersim, ο αρχηγός του CHP ήταν εναντίον μου», δήλωσε ο Ερντογάν, εννοώντας τη θέση που εξέφρασε για τους Αλεβίτες της Dersim το Νοέμβριο του 2011.

Στην περιοχή Dersim της Ανατολίας κατά το 1937 -38, οι Τούρκοι είχαν σφάξει εκατοντάδες Αλεβίτες. (από echedoros-a.gr)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.