ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Είκοσι προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατία

Τουρκία: Είκοσι προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατία

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας έθεσαν υπό κράτηση τουλάχιστον 20 πρόσωπα σε επιδρομές τις οποίες πραγματοποίησαν στην Άγκυρα σήμερα σε σχέση με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στα τέλη Μαΐου και συνεχίζονται χωρίς διακοπή έκτοτε σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έκανε επιδρομές σε περίπου 30 διευθύνσεις στην τουρκική πρωτεύουσα με στόχο ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. 

Σύμφωνα με το CNN Turk, η αστυνομία προχώρησε στην επιχείρηση αυτή αφού ταυτοποίησε ανθρώπους που είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς, σε επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Άγκυρα δήλωσε ότι η δική του διεύθυνση δεν έχει πληροφόρηση για τις επιδρομές αυτές.

Ο όγκος των κινητοποιήσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες έπειτα από μια περίοδο σφοδρών συγκρούσεων, όμως η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού υπό πίεση για άλλη μια φορά το Σάββατο για να απωθήσει χιλιάδες πολίτες που διαδήλωναν στην πλατεία Ταξίμ και δακρυγόνα σε συγκρούσεις με μικρότερες ομάδες σε παρακείμενους δρόμους.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει σε μια σειρά μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων, τις οποίες προσπαθεί να υποβαθμίσει ως ενέργειες που διαπράττουν πιόνια των εχθρών της Τουρκίας. Καλεί συνεχώς τους υποστηρικτές του να υποστηρίξουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Μαρτίου.

Οι διαδηλώσεις έχουν υπογραμμίσει τον διχασμό στην Τουρκία ανάμεσα στο κοινωνικά και θρησκευτικά πιο συντηρητικό τμήμα της κοινωνίας το οποίο τάσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του υπέρ του Ερντογάν και τους πιο φιλελεύθερους Τούρκους, πολλοί εκ των οποίων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ταραχές, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού, και περίπου 7.500 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο της Τουρκίας.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε μια από τις κύριες λεωφόρους στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης χθες βράδυ εναντίον της απόφασης ενός δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ένας αστυνομικός που είχε προφυλακιστεί και αναμένεται να δικαστεί διότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν διαδηλωτή στην Άγκυρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι χειρισμοί της τουρκικής κυβέρνηση όσον αφορά τις διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει επικρίσεις από το εξωτερικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και ενέκρινε σήμερα επί της αρχής στο Λουξεμβούργο το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου, του 220υ, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία -εξέλιξη που χαιρέτισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου- εξέφρασαν νωρίτερα πολλές επιφυλάξεις, ειδικά η Γερμανία και η Ολλανδία, για την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων. Εντέλει, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε έκανε λόγο για μια «καλή απόφαση σε μια δύσκολη κατάσταση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.