Παράδοση των πρώτων αναβαθμισμένων τουρκικών F-4ETM

Παράδοση των πρώτων αναβαθμισμένων τουρκικών F-4ETM

Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-4E Phantom II (κωδικοποιημένα ως F-4ETM) της τουρκικής Αεροπορίας σε σχετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην 112 Μοίρα στην αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.

Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-4E Phantom II (κωδικοποιημένα ως F-4ETM) της τουρκικής Αεροπορίας σε σχετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην 112 Μοίρα στην αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.

Τα εν λόγω 16 αεροσκάφη προέρχονται από τα εναπομείναντα που δεν αναβαθμίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος 2020 Terminator και αναβαθμίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Simsek (Αστραπή), που ουσιαστικά βασίζεται στην εμπειρία που αποκτήθηκε από το αντίστοιχο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Isik (Φως) για 18 φωτοαναγνωριστικά RF-4E.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει γενική συντήρηση και δομική αναβάθμιση καθώς και την εγκατάσταση ορισμένων νέων υποσυστημάτων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η εγκατάσταση τηλεοπτικού συστήματος πιλοτηρίου CΤVS (Cοckpit Τelevision Videο System), συστήματος καταγραφής AVTR (Airborne Video Tape Recorder), συστήματος αναγνώρισης εχθρού ή φίλου IFF Mod-4, νέα συστήματα επικοινωνιών και ναυτιλίας.

Επιπλέον, η διαρρύθμιση του πιλοτηρίου έχει βελτιωθεί ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση νέων συστημάτων διαχείρισης πτήσης της Aselsan. Σημειώνεται τέλος ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις των πρωτοτύπων ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2009.

H δομική συντήρηση των αεροσκαφών διεκπεραιώνεται από την 1ο Διοίκηση Αεροπορικού Εφοδιασμού και Συντήρησης (HİBM) που εδρεύει στο Εσκί Σεχίρ.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα εν λόγω F-4E να παραμείνουν στοιχειωδώς αξιόμαχα μέχρι την εισαγωγή σε υπηρεσία των πρώτων F-35, μετά το 2016.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα αναβάθμισης των τουρκικών F-4E στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου.

 

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.