Ανησυχία Ερντογάν για τον καταναλωτισμό των Τούρκων

Ανησυχία Ερντογάν για τον καταναλωτισμό των Τούρκων

Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών στην Τουρκία έχει μια αύξηση 30 % σε μια πενταετία. Από τις 43,4 εκατ. κάρτες που είχαν καταμετρηθεί το 2008, έφθασαν στο τέλος του 2012 στις 54,3 εκατ. και το Μάιο έφθασαν στις 56,4 εκατομμύρια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών με τα μεγάλα επιτόκια θα φέρουν τους πολίτες ενώπιον τεράστιων χρεών προς τις τράπεζες.

«Μια τουρκική τράπεζα – δεν θέλω να αναφέρω το όνομά της- λαμβάνει από τόκους 600 εκατομμύρια ευρώ από τη χρήση των πιστωτικών καρτών που εκδίδει» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνοντας ότι η χρέωση αυτή αποτελεί απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Ο Ερντογάν με την ευκαιρία της συμμετοχής  σε Ιφτάρ (μουσουλμανική διακοπή εν μέσω ραμαζανιού)  ζήτησε από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες και να ξοδεύουν μέρος από αυτά που κερδίζουν εργαζόμενοι,  

«γιατί διαφορετικά πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών και του κράτους οι ιδιοκτήτες των τραπεζών δημιουργώντας τεράστιες περιουσίες, αποδυναμώνοντας το ρόλο της πολιτικής στην Τουρκία».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών διευκολύνει μεν, αλλά ενισχύει δε,  τη διαφθορά στην τουρκική κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.