ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Spiegel: “Η τουρκική κυβέρνηση εκδικείται τους διαδηλωτές”

Spiegel: “Η τουρκική κυβέρνηση εκδικείται τους διαδηλωτές”

«Το μεγάλο συμμάζεμα» είναι ο τίτλος άρθρου του περιοδικού Der Spiegel για την Τουρκία και την επομένη των μαζικών διαδηλώσεων στo πάρκο Γκεζί και την πλατεία Ταξίμ στην Κων/πολη.

Στον υπότιτλο διαβάζουμε: “Η κυβέρνηση εκδικείται τώρα τους διαδηλωτές. Έρευνες διεξάγονται εναντίον ακτιβιστών και διαδηλωτών, δημοσιογράφοι απολύονται και δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν δυσμενείς μεταθέσεις”. Και το περιοδικό επισημαίνει: “Μακριά από τα μάτια της δημοσιότητας έχει ξεκινήσει το μεγάλο συμμάζεμα. Τώρα τιμωρούνται όλοι εκείνοι που τις περασμένες εβδομάδες στράφηκαν κατά του Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του. (…) Έτσι το κοινοβούλιο αφαίρεσε το δικαίωμα συναπόφασης του επιμελητηρίου πολιτικών μηχανικών στην αναμόρφωση δημόσιων χώρων. Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τα σχολεία τα ονόματα των διδασκόντων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις”.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά των επικριτών του με κάθε μέσο», λέει η Αϊσέ Ντανισόγλου από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με στοιχεία τουρκικών οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις τουλάχιστον 3.000 ατόμων, πολλοί από τους οποίους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των κρατούμενων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.