ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τουρκία: Πρόγραμμα στρατηγικών πυραύλων!

Τουρκία: Πρόγραμμα στρατηγικών πυραύλων!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στην βιομηχανία κατασκευής πυραυλικών συστημάτων Roketsan για να χτιστεί ένας πεδίο εκτόξευσης πυραύλων που θα μεταφέρουν δορυφόρους, αλλά πίσω από αυτή την “αθώα” πρόθεση κρύβεται η πραγματική επδίωξη ανάπτυξης στρατηγικών βαλλιστικών συστημάτων!

Η Άγκυρα μέχρι το 2020 θα εκτοξεύσει στο διάστημα 16 δορυφόρους. Οι πρώτοι δυο δορυφόροι εκτοξεύθηκαν από τη Γουινέα και από την Κίνα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο οι υπόλοιπες εκτοξεύσεις να πραγματοποιηθούν από τουρκικό έδαφος.

“Όμως τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία και στο ΝΑΤO” σύμφωνα με το έγκυρο στρατιωτικό περιοδικό defencenews. “Kαθώς στην Ατλαντική Συμαχία φοβούνται πως από τις ράμπες εκτόξευσης θα μπορούν να εκτοξεύονται και στρατηγικοί βαλλιστικοί πύραυλοι”.

Ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του το 2011 είχε αναφέρει πως “Το Ιράν σήμερα διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια 2500 χιλιομέτρων ενώ οι δικοί μας έχουν εμβέλεια μόλις 150 χιλιομέτρων! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι” και είχε δώσει εντολή για πρόγραμμα παραγωγής τουρκικών πυραύλων με μεγαλύτερη εμβέλεια” (εκτός και εάν κάποιος τους σταματήσει λέμε εμείς).

Σήμερα ηΤουρκία έχει αναπτύξει με κινεζική τεχνολογία διάφορες εκδόσεις του Yildirim με ακτίνα δράσης 150-350 χλμ, έστω και αν κάποιες πηγές αναφέρουν ότι μπορούν να εκτοξευθούν τα βλήματα σε αποστάσεις και άνω των 500 χλμ. οπότε αφορούν την κατηγορία MRBM

Κοιμήσου Ελλάδα και η τύχη σου δουλεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.