ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μόλις 5,5 εκατ. δολ. ανά μονάδα θα κοστίζει το ALTAY!

Μόλις 5,5 εκατ. δολ. ανά μονάδα θα κοστίζει το ALTAY!

Η τιμή πώλησης του κάθε  άρματος μάχης τουρκικής κατασκευής  “Altay” αποφασίστηκε να είναι 5 εκατομμύρια 500 χιλιάδες δολάρια, κόστος που καλύπτει την ανάπτυξη και την κατασκευή του οχήματος.

Σε ρεπορτάζ παρουσίασης του τουρκικού άρματος στην ιστοσελίδα της κινεζικής εφημερίδας “Huangiu Ribao”,  με τίτλο “Στη φάση μαζικής παραγωγή το εγχώριας κατασκευής άρμα της Τουρκίας”  αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές δοκιμές που διεξήχθησαν στις 6 Ιουνίου με 10 Ιουλίου του “Altay”  και το άρμα εκπλήρωσε όλες τις προσδοκίες και  η Τουρκία ασχολείται τώρα με τις προετοιμασίες όσον αφορά τη μαζική παραγωγή του άρματος.

Η συμφωνία σχετικά με την παραγωγή του “Altay” υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2007, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Εταιρίας Otokar.Στις εργασίες έρευνας-ανάπτυξης του σχεδίου προβλέπεται να διατεθεί οικονομικός πόρος 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στην πρώτη φάση σχεδιάζεται να γίνει η παραγωγή 250 αρμάτων αρχικά και εν συνεχεία άλλων ττριών block παραγωγή μέχρι να φτάσει τα 1000 άρματα.

Σε κάθε block θα ενσωματώνονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των τεθωρακισμένων.

Πάντως το κόστος του οχήματος είναι πολύ λογικό και μπράβο στους Τούρκους που το κράτησαν χαμηλό, αν είναι αυτό τελικά. Το κάθε ελληνικό LEO2HEL πληρώθηκε περί τα 10 εκατ. ευρώ και μιλάμε για ένα σχέδιο που προϋπήρχε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.