ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

”Η ετυμηγορία της 5ης Αυγούστου δεν είναι τελεσίδικη”

”Η ετυμηγορία της 5ης Αυγούστου δεν είναι τελεσίδικη”

Οι Τούρκοι ηγέτες προσπάθησαν σήμερα να αποστασιοποιηθούν από τις χθεσινές καταδίκες για την υπόθεση Εργκένεκον- ανάμεσα τους και η ποινή των ισοβίων στον πρώην επιτελάρχη των ενόπλων δυνάμεων,  Ιλκέρ Μπασμπούγ. 

Σε μια υπόθεση-ορόσημο, που έχει πολώσει τους Τούρκους σχετικά την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, Ερντογάν και Γκιούλ έκαναν σήμερα πιο μετριοπαθείς δηλώσεις, καθώς η κοινωνική ειρήνη στη Τουρκία παραμένει εύθραυστη, μετά από τις μαζικές αναταραχτείς του Ιουνίου.

Ο Τουρκος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις καταδικαστικές αποφάσεις  και τις έντονες αντιδράσεις της κοσμικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι η ετυμηγορία της 5ης Αυγούστου δεν είναι τελεσίδικη, αφού η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί και στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα η δικαιοσύνη να καταλήξει σε δίκαιες αποφάσεις και τόνισε ότι  “υπέρτατος κριτής στη χώρα είναι ο λαός”.

 Επέμεινε, μάλιστα, ότι εξακολουθούν να ισχύουν παλαιότερες δηλώσεις του, όταν είχε πει ότι είναι ασυγχώρητο να χαρακτηρίζει κανείς ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης τον πρώην επιτελάρχη Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποιος μόλις προχθές καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Τη θλίψη του για την καταδίκη του Μπασμπούγ εξέφρασε και ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, υπογραμμίζοντας και αυτός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η δικαστική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.