ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

O Αιγυπτιακός καλλιτεχνικός κόσμος μπουκοτάρει τις τουρκικές σειρές

O Αιγυπτιακός καλλιτεχνικός κόσμος μπουκοτάρει τις τουρκικές σειρές

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα που σέβεται την ιστορία της. Επιπλέον  είναι ένας λαός όπου οι προσβολές δεν μένουν αναπάντητες. Στα πλαίσια λοιπόν των τελευταίων δηλώσεων συμπαράστασης του Ερντογάν και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπίζονται κάθε τι ισλαμικό σαν να είναι ο νέος υπερασπιστής όλου του Ισλάμ (σαν απόγονος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) Αιγύπτιοι καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, οπαδοί του κοσμικού κράτους, έχουν κηρύξει μποϊκοτάζ σε τουρκικές σαπουνόπερες για να διαμαρτυρηθούν «εναντίον της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης προς την επανάσταση της 30ης Ιουνίου». 

Ως γνωστόν η κυβέρνηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της Αιγύπτου τον ανατραπέντα από τον στρατό ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι. Και στις 30 Ιουνίου, Αιγύπτιοι που αντιτίθενται στην Μουσουλμανική Αδελφότητα βγήκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, γεγονός που χρησιμοποίησε ως δικαιολογία ο στρατός για να βγάλει με τη σειρά του στις 3 Ιουλίου τα τανκς και να κάνει πραξικόπημα.

Οι τουρκικές σαπουνόπερες ήταν ήδη πολύ δημοφιλείς στην Αίγυπτο, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις πολλοί Αιγύπτιοι ισλαμιστές τις παρακολουθούν ακόμη πιο φανατικά, καθώς θεωρούν…«πράξη αντίστασης» να στηρίζουν ο,τιδήποτε τουρκικό. Ετσι υπάρχει η εντύπωση ότι ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και όλα τα αντίστοιχα τηλεοπτικά υποπροΐόντα απολαμβάνουν υψηλότερης τηλεθέασης.

Η έκκληση για μποϊκοτάζ με κάθε τρόπο – από την μη παρακολούθηση έως την μη μετάδοση τουρκικών σίριαλ – ξεκίνησε από αιγυπτικά ΜΜΕ και αιγυπτιακές εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών όπως η Syndicate Cinema.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι σημαντική. Ελαβε την προσοχή πολλών εταιριών παραγωγής, τόσο ιδιωτικών όσο και δημόσιων. Επίσης πολλά δορυφορικά κανάλια εμπόδισαν την μετάδοση τουρκικών σειρών ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τουρκική επέμβαση στα εσωτερικά της Αιγύπτου και στην αρνητική στάση που κράτησε η Αγκυρα απέναντι στην επανάσταση της 30Ης Ιουνίου» δήλωσε ο επικεφαλής της Syndicate Cinema Μοσάντ Φουντά. Και προχώρησε σε ποιοτική σύγκριση τωνβ τηλεοπτικών προϊόντων των δύο χωρών, λέγοντας ότι «πολλά αιγυπτιακά σίριαλ δέχτηκαν την απειλή των τουρκικών σειρών, οι οποίες μάλιστα δεν προσφέρουν καμία νέα καλλιτεχνική πρόταση».

Επιπλέον ο επικεφαλής της αιγυπτιακής Ενωσης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Σόκρου Αμπού Εμέρα ο οποίος υπέγραψε μία σειρά από τουρκοαιγυπτιακά πρωτόκολλα που δίνουν δικαίωμα στα αιγυπτιακά κανάλια να μεταδίδουν τούρκικες σειρές, ανέβαλε την μετάδοσή τους συμμετέχοντας στο μποΰκοτάζ. Το γεγομός οτι ο καλλιτεχνικός κόσμος πήρε μια τόσο ξεκάθαρρην θέση αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους εδώ ανθρώπους του πνεύματος οι οποίοι ξύπνησαν πολύ αργά ( όταν είχε ήδη υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο και η ζημιά είχε ήδη γίνει).

Για τις τουρκικές σειρές δεν χρειάζεται να πουμε πολλά για τις μετρήσεις τηλεθέασης που κάνουν, τα σχόλια περιτεύουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.