Αρχίζει δοκιμαστικές πτήσεις τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Αρχίζει δοκιμαστικές πτήσεις τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Δόθηκε η σχετική άδεια δοκιμαστικών πτήσεων και το εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής Τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος εκπαίδευσης ”Χιούρκους” (Hürkuş) θα μπει επισήμως στην φάση των πτητικών δοκιμών σύντομα.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι λεγόμενο ”εθνικό αεροσκάφος” κατασκευάστηκε με εθνικές δυνατότητες και θα χρησιμοποιηθεί από τους τούρκους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας για εκπαίδευση. Ο τύπος αυτών των αεροσκαφών θα χρησιμοποιηθεί στη θέση των αεροσκαφών T-38 που αγοράζονται από το εξωτερικό.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες.

Το αεροσκάφος Hürkuş, το πρώτο τουρκικής κατασκευής βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF ’13 στην Κωνσταντινούπολη τον Μαΐου.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος ”Χούρκους” που ανέπτυξε η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανίας Α.Ε. (TUSAŞ) επρόκειτο να ξεκινήσει τις πτητικές δοκιμές τον Απριλίο,ενώ αργότερα μετατεθηκαν για τον Ιούνιο-τώρα πάει για Αύγουστο, ίσως και Σεπτέμβριο.

Το Hürkuş εκτός ελάχιστων ανταλλακτικών είναι τουρκική σχεδίασης και κατασκευής και πέρα από την προδιαγραφή CS-23 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, σχεδιάστηκε βάσει των υπόλοιπων σχετικών προδιαγραφών πολιτικής και στρατιωτικής αεροπορίας. Το πρώτο πρωτότυπο Hürkuş θα φέρει προδιαγραφές πολιτικής χρήσης. Η τελευταία και πιο ανεπτυγμένη έκδοση του Hürkuş θα φέρει όπλα στο μέλλον.

Το αεροσκάφος μπορεί να εκτελεί πτήση μέρα και νύχτα. Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση βασικής εκπαίδευσης πιλότων. και συγκεκριμένα σε αυτό θα γίνονται εκπαιδευτικές πτήσεις προσανατολισμού, με ή χωρίς όργανα, πλοήγησης, νυχτερινές πτήσεις καθώς και πτήσεις σχηματισμού.Το Hürkuş έχει αναλογικό και ψηφιακό πιλοτήριο με μια διάταξη καθισμάτων για δύο μέλη του πληρώματος – πιλότος φοιτητής και ένας εκπαιδευτής.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης Hürkuş ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006, ενώ το πρώτο μοντέλο παρουσίασε ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκική Αεροδιαστημική εταιρεία ΤUSAS πέρυσι τον Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.