ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Μπασμπούγ απαντά για την αφαίρεση του βαθμού του στρατηγού

Ο Μπασμπούγ απαντά για την αφαίρεση του βαθμού του στρατηγού

Ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της συμμετοχής του στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν απάντησε στις πληροφορίες που θέλουν να αφαιρείται ο βαθμός του και να συνταξιοδοτείται με το καθεστώς στρατιώτη.

«Ως πρώην αξιωματικοί σήμερα δεν κουβαλάμε ούτε τίτλους και βαθμούς , ούτε είμαστε μισθωτοί του στρατού. Ας μας αφαιρεθούν κάποιες δυνατότητες που μας παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν χρειάζεται συζήτηση. Για μας αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί και οι τίτλοι που έχουμε κερδίσει στις καρδιές και στις συνειδήσεις του τουρκικού Έθνους. Μόνο που αυτοί οι τίτλοι και οι βαθμοί δεν μπορούν να ξηλωθούν και να ανακληθούν με καμία δικαστική απόφαση» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μπασμπούγ.

Σε περίπτωση που η ποινή του στρατηγού Μπασμπούγ επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο θα του αφαιρεθεί ο βαθμός όπως θα συμβεί και το ίδιο με τους στραηγοούς, πτεράρχους ,ναυάρχους οι οποίοι καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σχετικά με την Εργκενεκόν.

Παράλληλα θα ζητηθούν πίσω θα μετάλλια και τα οφίκιά τους. Η αφαίρεση των τίτλων των στρατηγών θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνταξιοδοτηθούν με καθεστώς στρατιώτη όπως και οικογένειές τους θα χάσουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα σχετικά με τις στρατιωτικές κατοικίες και τα οφέλη από τις στρατιωτικές λέσχες που στον τουρκικό στρατό αυτές οι παρχοές θεωρούνται αρκετά μεγάλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.