ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας

Υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας

Η
Τουρκία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν μια νέα στρατιωτική συμφωνία
για την συνεργασία σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο χθες Δευτέρα
στην Άγκυρα.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν μια νέα στρατιωτική συμφωνία για την συνεργασία σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο χθες Δευτέρα στην Άγκυρα.

Η συμφωνία υπογράφτηκε από πλευράς Τουρκίας από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ και από πλευράς Σαουδικής Αραβίας από τον πρίγκιπα και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας Χαλίντ μπιν Σουλτάν.

Σύμφωνα με τον Μπασμπούγ, η συμφωνία αυτή θα συνεισφέρει στην ειρήνη και σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, ενώ ο Σαουδάραβας πολιτικός τόνισε ότι οι «βαθιοί δεσμοί αδελφότητας» μεταξύ των δυο χωρών ήταν η αιτία πίσω από αυτήν την συμφωνία.

Η συμφωνία αυτή θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των ικανοτήτων τους.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που συναντήθηκε νωρίτερα με τον μπιν Σουλτάν, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «θα συζητήσουμε πιθανή συνεργασία στην κατασκευή προϊόντων σχετικών με τον χώρο της άμυνας. Επίσης θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με την Σαουδική Αραβία. Αποσκοπούμε στην κοινή παραγωγή οπλικών συστημάτων που χρειάζονται οι δυο χώρες μας.»

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικές εταιρείες έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε αμυντικά προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας, οπως στην αναβάθμισης των σουδαραβικών Μ113.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.