Οι Κούρδοι της Συρίας ανοίγουν γραφείο στην Άγκυρα

Οι Κούρδοι της Συρίας ανοίγουν γραφείο στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος PYD,  στη Συρία, Salih Müslim, στην τηλεόραση Sterk TV,  δήλωσε ότι επιθυμεί να ανοίξει ένα γραφείο η οργάνωσή του στην Άγκυρα, βάσει των σχέσεων που τελευταία έχει αναπτύξει με την Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν είναι τώρα εχθρική. Βρισκόμαστε σε έναν διάλογο και το επιβεβαιώσαμε με επίσκεψη στην Τουρκία. Τόσο η Τουρκία, όσο και εμείς είχαμε τις αμφιβολίες  μας. Οι παρεξηγήσεις  έχουν εκλείψει.  Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν δεσμό φιλίας. Έχουμε κάνει σχετικές διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν έχουμε διαπραγματευθεί με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, οι διαπραγματεύσεις μας έγιναν με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών. Πιστεύω ότι είναι καλές οι σχέσεις μας , λόγω της καλής δρομολόγησης με τους Κούρδους της Τουρκίας».

Ο Σαλίχ Μουσλίμ θα πει ότι μέχρι στιγμής έχει δώσει συνεντεύξεις στη Συρία, στην Τουρκία, στο Ιράν και τη Ρωσία. Θα σημειώσει ότι  έχει λάβει πρόσκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα δηλώσει ότι θα μεταβεί στη χώρα αυτή το συντομότερο δυνατόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.