ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απέκτησε την πρώτη αόρατη κορβέτα για το Αιγαίο η Τουρκία

Απέκτησε την πρώτη αόρατη κορβέτα για το Αιγαίο η Τουρκία

Ανέλαβε πλέον ενεργό δράση στο Αιγαίο η πρώτη αόρατη Τουρκική κορβέτα που φέρει σύγχρονα πυραυλικά συστήματα και ελικόπτερο για συνδυασμένες αποστολές θαλάσσης-αέρος.

Το πρώτο από αυτά πολεμικά πλοία καθελκύστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια μίας επίσημης τελετής στην οποία παρέστη και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ αόρατες κορβέτες στα ναυπηγεία της Τουρκίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η παράδοση τους και σε συνδυασμό με εκατό αόρατα μαχητικά αεροσκάφη (F-35) που θα παραλάβει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία η Άγκυρα αποκτά μεγάλο και πολύ σοβαρό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Και αυτό γιατί τα μαχητικά της αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία θα αναπτύσσονται στο Αιγαίο χωρίς να εντοπίζονται από τα ραντάρ της ελληνικής άμυνας.

Η Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, υπό την προεδρία του ίδιου του Ερντογάν αποφάσισε την άμεση ναυπήγηση δύο πλοίων του ιδίου τύπου από τα ναυπηγεία του τουρκικού Ναυτικού, ενώ ο διαγωνισμός για τις άλλες έξι αόρατες κορβέτες θα προκηρυχθεί εκ νέου.

Και αυτό γιατί αρχικά είχε δοθεί η ναυπήγησή τους στον όμιλο Κοτς έναντι του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν θύμωσε με τον συγκεκριμένο όμιλο καθώς οι διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ είχαν βρει καταφύγιο στα ξενοδοχεία που έχει στην ιδιοκτησία του στην Κωνσταντινούπολη.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Τούρκος πρωθυπουργός να στείλει στο συγκεκριμένο όμιλο το αντίστοιχο ΣΔΟΕ και να εντοπίσει παρατυπίες στα λογιστικά του βιβλία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.