ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τουρκία σε ΕΕ: “Προσέξτε μη σας γυρίσουμε την πλάτη”!

Τουρκία σε ΕΕ: “Προσέξτε μη σας γυρίσουμε την πλάτη”!

Προκλητικός εμφανίζεται ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν σε αυστριακή εφημερίδα, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία!

«Η Ευρώπη χάνει από την ισχύ της και για την επανάκτησή της έχει την ανάγκη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Τουρκίας», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των συμβούλων του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», καταλήγοντας πως «η Τουρκία δεν απέχει πολύ από το να στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη». Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μπλουλούτ σημείωσε πως «παλαιότερα στην Κύπρο όλοι οι Τούρκοι ήθελαν την ελληνική υπηκοότητα, σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο»

Ο Μπουλούτ προειδοποίησε την ΕΕ πως «για το δικό της καλό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της Τουρκίας», ενώ ερμηνεύοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για μια «μεγάλη Τουρκία», τονίζει πως η χώρα του θέλει να έχει ηγεμονικό, αλλά όχι ιμπεριαλιστικό ρόλο και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την κατάρρευση των μοναρχιών και την ίδρυση των εθνικών κρατών που αποφεύγουν πλέον τους μεγάλους συγκεντρωτισμούς ισχύος, η Τουρκία είναι μία από αυτές τις νέες δυνάμεις.

Όσον αφορά τα εσωτερικά προβλήματα, ο Μπουλούτ υποστήριξε πως δεν υπάρχει «κουρδικό πρόβλημα» και πως όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ανεξάρτητα της εθνικής τους προέλευσης. Επίσης ανέφερε πως στους Κούρδους είναι ανοικτοί όλοι οι δρόμοι, από τώρα και στο εξής δεν υπάρχει από καμία άποψη καμία διαίρεση στην Τουρκία, όλοι θα στρέφονται προς την Τουρκία και για παράδειγμα, όπως σημειώνει, ενώ παλαιότερα στην Κύπρο όλοι οι Τούρκοι ήθελαν την ελληνική υπηκοότητα, σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο.

Ισχυρίζεται ακόμη πως στην Τουρκία υπάρχει μια κίνηση στα Μέσα Ενημέρωσης ενάντια στην κυβέρνηση της στην οποία επιτίθεται ο,τιδήποτε και αν αυτή πράττει, αγνοώντας ταυτόχρονα τις επιτυχίες της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το γεγονός, όπως λέει, ότι ενώ πριν δέκα χρόνια Αυστρία και Τουρκία είχαν την ίδια οικονομική ισχύ σήμερα η Τουρκία έχει τη διπλάσια, ή το ό,τι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που εκπληρώνει τα κριτήρια του Μάαστριχτ και επιπλέον το δημόσιο χρέος της είναι στο 30% του ΑΕΠ έναντι του 100% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος, τονίζοντας πως η παγκόσμια τάξη και η θέση της Τουρκίας έχουν αλλάξει, προειδοποιεί πως ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν αποδέχεται πιέσεις και θα συνεχίσει την πορεία του και πως η Γερμανία και η ΕΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον η παλιά Τουρκία, που μπορεί να ελέγχεται και να χειραγωγείται, όπως δεν υπάρχει πλέον ο “ασθενής του Βοσπόρου”.

Ο επικεφαλής των συμβούλων του Ερντογάν, παραθέτοντας και άλλα στοιχεία για τις οικονομικές επιτυχίες της χώρας του, όπως, την αύξηση του ΑΕΠ μέσα σε δέκα χρόνια από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια —τη στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα— με στόχο μέχρι το 2023 να αυξηθεί έως και σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, τονίζει πως αυτή η ισχύς της Τουρκίας φαίνεται να μην αρέσει στην Ευρώπη.

Τέλος χαρακτηρίζει σημαντική για την τουρκική ενεργειακή πολιτική την πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία του ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ερντογάν, σημειώνοντας ακόμη πως συνεχίζεται η ειρηνευτική διαδικασία με το PKK, που έχει αρχίσει την απόσυρση δυνάμεών του, ενώ αλλάζουν οι οικονομικές συνθήκες και αντί της φτώχειας που δημιουργεί τρομοκρατία, όπως σημειώνει, υπάρχει τώρα χρήμα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει τρομοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.