ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Toυρκία: Εξοπλίζει T-129 και UAV ΑΝΚΑ με UMTAS (vid)

Toυρκία: Εξοπλίζει T-129 και UAV ΑΝΚΑ με UMTAS (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, αναμένεται η τοποθέτηση των αντιαρματικών πυραύλων UMTAS στα νέα επιθετικά ελικόπτερα T-129, μέχρι το τέλος του 2014.

Η κατασκευή των πυραύλων UMTAS ξεκίνησε το 2008 από την τουρκική εταιρεία Roketsan και είναι εξολοκλήρου τουρκικής κατασκευής, έχουν διάμετρο 160 χιλιοστά, μήκος 1,8 μέτρα και βάρος 38 κιλά. Έχουν εμβέλεια οκτώ χιλιομέτρων και είναι εξοπλισμένοι με υπέρυθρες ακτίνες αναζήτησης καθώς και με συστήματα ασύρματης επικοινωνίας που επιτρέπει στους πυραύλους να «αλλάζουν στόχο», ακόμη και εν πτήση .

Οι πύραυλοι UMTAS μπορούν επίσης να ενσωματωθούν σε μη επανδρωμένα οχήματα UAV, χερσαία οχήματα, ελαφρά σκάφη και σταθερές ή πλωτές εξέδρες . Σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές είναι πολύ πιθανό τα τουρκικής κατασκευής UAV ΑΝΚΑ, να εξοπλιστούν με πυραύλους UMTAS.

ΠΗΓΗ: http://www.todayszaman.com/news-331373-t-129s-to-get-umtas-antitank-miss…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.