ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ασύλληπτο: 17,9 δισ. δολ. για τις τουρκικές ΕΔ το 2014!

Ασύλληπτο: 17,9 δισ. δολ. για τις τουρκικές ΕΔ το 2014!

Tο τουρκικό  κοινοβούλιο ενέκρινε αύξηση 6.71% του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας , σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2014 , το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας «θα λάβει» ένα ποσό της τάξης των 17,9 δισ. δολαρίων.

Φυσικά είναι τεράστιο το χάσμα με τα ελληνικά δεδομένα. Η απειλή είναι κάτι παραπάνω από έντονη και καλό θα είναι κάποιοι να αρχίσουν να σκέπτονται το πώς θα λογοδοτήσουν αν κάτι πάει “στραβά”.

Μέρος των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας θα διατεθούν για την στρατοχωροφυλακή και το Λιμενικό  Σώμα , σώματα τα οποία  υπάγονται μεν  στο υπουργείο Εσωτερικών , αλλά θεωρούνται de facto μέρος του τουρκικού στρατού .

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή για το 2014 θα λάβει 3.080 εκατομμύρια  δολάρια, έως και 5,35% παραπάνω από τα 2.922 εκατομμύρια δολάρια το 2013 . Η πίστωση του προϋπολογισμού του 2014 για το Λιμενικό Σώμα είναι 226 εκατομμύρια δολάρια , ενώ το 2013 είχε λάβει  216.000.000 δολάρια .

Οι τρεις Κλάδοι των τουρκικών ΕΔ (Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία) θα λάβουν  14.212 εκατομμύρια δολάρια για το 2014 , έως και 6,71%  παραπάνω σε σχέση με τα  13.317 εκατομμύρια δολαρίων του 2013 .

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2014 αντιπροσωπεύει το 3,7% του συνολικού κρατικού προϋπολογισμού.

Περίπου το ήμισυ του αμυντικού προϋπολογισμού της Τουρκίας πηγαίνει σε δαπάνες προσωπικού (μισθοί , επιδόματα και συντάξεις), ενώ το υπόλοιπο ως επί το πλείστον «χρησιμοποιείται»  για τη χρηματοδότηση νέων  αμυντικών συστημάτων και στην συντήρηση  εξοπλισμού .

Εκτός από αυτό τον προϋπολογισμό , η τουρκική κυβέρνηση έχει ενεργοποίηση ένα Ταμείο Αμυντικής Βιομηχανίας για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των τουρκικών δυνάμεων.

Το εν λόγω ταμείο, χρηματοδοτείται κυρίως από τις εισφορές από  τυχερά παιχνίδια ,  καπνό και αλκοόλ και διαθέτει  περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.