ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Αρνήθηκαν οι αρχές να προβούν σε νέες συλλήψεις

Τουρκία: Αρνήθηκαν οι αρχές να προβούν σε νέες συλλήψεις

Τουρκικές εφημερίδες σήμερα κάνουν λόγο για δεύτερη έρευνα των εισαγγελέων, η οποία δεν παίρνει μορφή επιχείρησης και προσαγωγών λόγω της άρνησης των αστυνομικών αρχών.Έχουμε δηλαδή ένα αστυνομικό “πραξικόπημα”. Είναι γνωσ΄το άλλωστε ότι η αστυνομία αντίθετα με τον στρατό έιναι σε πολύ καλές σχέσεις με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, για αυτό άλλωστε απόπέμφθηκαν δεκα΄δες αξιωματουχοι της αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες.

Σήμερα ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την προχτεσινή του πτήση από το Πακιστάν προς την Τουρκία.

Ερωτηθείς αν θεωρεί τα τεκταινόμενα «επιχείρηση διαφθοράς», ο Ερντογάν απαντά: «Πώς είναι δυνατόν; Είναι μια επιχείρηση εναντίον της λαϊκής βούλησης. Αφού γίνεται λόγος για διαφθορά, από όσα έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα προκύπτει μήπως κάποια ζημιά σε βάρος του δημοσίου;»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρεται και στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελική έρευνα περιλαμβάνει και την υπόθεση της κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου βρίσκεται ο γιος του πρωθυπουργού. Ο Ερντογάν είπε πως στη διοίκηση του ιδρύματος εκτός από τον γιο του υπάρχει και η κόρη του και τόνισε ότι «μέσω του ιδρύματος θέλουν να φτάσουν σε μένα».

Ο Ερντογάν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς και φέρεται να έχει δωροδοκήσει πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα υπουργών, αλλά και υπουργοί.

«Ο Ζαράφ κάνει εξαγωγή χρυσού. Γνωρίζω ότι συμβάλει στην οικονομία της χώρας και ότι μετέχει σε δραστηριότητες φιλανθρωπίας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό περί εισόδου του Ζαράφ δυο φορές στη διάρκεια του 2013 στο γραφείο του πρώην υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς στην Κωνσταντινούπολη που περιλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα ο Ερντογάν σχολίασε: «Πώς μπορεί να κατηγορηθεί κανείς επειδή εισήλθε κάπου με μια τσάντα και εξήλθε χωρίς αυτήν; Μπορεί η τσάντα να περιείχε βιβλία…»

Μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρει σήμερα ότι οι εισαγγελείς που προχώρησαν στην επιχείρηση προσαγωγών στις 17 Δεκεμβρίου έχουν ετοιμάσει το δεύτερο κύμα της επιχείρησης, το οποίο σχετίζεται με 100 δισεκ. δολάρια και περίπου 30 πολιτικούς, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές να κάνουν τις προσαγωγές. Αυτό δεν συνέβη προς το παρόν λόγω άρνησης της αστυνομίας.

Η εφημερίδα «Ταράφ» μάλιστα υποστηρίζει ότι εξαιτίας της στάσης αυτής της αστυνομίας, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα σχετικά με τον νομάρχη, τον διοικητή ασφάλειας και τον διοικητή της διεύθυνσης δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης.

Φυσικά αυτό δεν ΄γινεται σε καμμια δημοκρατία του κόσμου να διατάζει ο εισαγγελέας και η αστυνομία να σφυριζει…αδιαφορα.Έχουμε σύγκρουση του κεμαλικού κατεστημένου , που ξύπνησε από το λήθαργο (μάλλον το ξύπνησαν από έξω) και του ισλαμικού που επικράτησε στη χώρα για μια 10ετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.