ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει βοήθεια από τον Στρατό!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει βοήθεια από τον Στρατό!

Φαίνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι διαθέσιμος να θάψει το τσεκούρι του πολέμου και να τα ξαναβρεί με τον στρατό με τον όρο να τον στηρίξουν, και οι “πασάδες” σε αντάλλαγμα θα πάρουν την επανεκδίκαση των υποθέσεων εκατοντάδων αξιωματικών του στρατού που καταδικάστηκαν για εμπλοκή σε σενάριο ανατροπή του Ερντογάν στις υποθέσεις Εργκένεγκον και Βαριοπούλα.

Τις προθέσεις του Ερντογάν αποκάλυψε, σύμφωνα με αναλυτές, ο γηραιός βουλευτής του ΑΚΡ, Μουσταφά Ελιτάς, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής των νόμων που εμποδίζουν την επανεκδίκαση των υποθέσεων εκατοντάδων αξιωματικών του στρατού που καταδικάστηκαν για εμπλοκή σε σενάριο ανατροπή του Ερντογάν στις υποθέσεις Εργκένεγκον και Βαριοπούλα.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε νέες νομικές διευθετήσεις για να εμποδίσουμε την άδικη μεταχείριση των ανθρώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελιτάς για την υπόθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιαλτσίν Ακντογκάν, ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς συμβούλους του Ερντογάν, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αυτοί οι αξιωματικοί είχαν τεθεί στο στόχαστρο των ίδιων ομάδων μέσα στο δικαστικό σύστημα που τώρα ερευνούν την υπόθεση διαφθοράς κατά των συμμάχων του Ερντογάν.

Οι καταδικασμένοι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ότι οι αποδείξεις εναντίον τους ήταν κατασκευασμένες.

Των δηλώσεων του Ελιτάς είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, αίτημα του επικεφαλής των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για τη βοήθεια της κυβέρνησης για την επανεξέταση των υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανώτατου συμβουλίου των Τουρικών Ενόπλων Δυνάμεων στην οποία τότε είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο στρατός δεν επιθυμεί την εμπλοκή του στις πολιτικές διενέξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.