ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πύραυλος SOM: Στα 800 χλμ. επέκτειναν την εμβέλειά του

Πύραυλος SOM: Στα 800 χλμ. επέκτειναν την εμβέλειά του

Την εκπληκτική εμβέλεια των 800 χλμ πέτυχε σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο εγχώρια σχεδιασμένος και κατασκευασμένος πύραυλος cruise SOM, σε πρόσφατα δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολής στην Σινώπη.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Αεροπορία της γειτονικής χώρας ζήτησε από το κρατικό ίδρυμα ερευνών TUBITAK-SAGE, να αναβαθμίσει τις δυνατότητες του τουρκικού πυραύλου ώστε να μπορεί να πλήξει στόχους σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις από τα 250-300 χλμ που είχε αρχικά πετύχει.

Έτσι στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε  ο πύραυλος αφού εκτοξεύτηκε από ένα αεροσκάφος F-4E 2020 Terminator κατάφερε να πλήξει με επιτυχία στόχο σε απόσταση άνω των 800 χλμ.

Το επόμενο βήμα φαίνεται πως θα είναι η περεταίρω αύξηση της εμβέλειας του τουρκικού πυραύλου στα 1.500 χλμ, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει την τουρκική Αεροπορία, είναι η καταστροφή ενισχυμένων καταφυγίων αεροσκαφών από μεγάλη απόσταση, χωρίς να τίθενται τα τουρκικά αεροσκάφη σε κίνδυνο από την εχθρική αεράμυνα.

Ποια άλλα βέβαια καταφύγια πλην αυτών της ΠΑ άραγε; Και όχι μόνο αυτά βέβαια νκαθώς ένας ακόμη κύριος στόχος αναμένεται να είναι και οι θέσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και Patriot.

Φυσικά στην επίτευξη του στόχου αυτού, σημαντικό ρόλο θα έχουν οι δορυφόροι τηλεπισκόπησης υψηλής ανάλυσης που η Τουρκία σταδιακά θέτει σε τροχιά, καθώς και ο αστερισμός του περιφερειακού συστήματος δορυφόρων ναυτιλίας και προσδιορισμού θέσης που πρόκειται να τεθεί από την Τουρκία σε τροχιά την επόμενη δεκαετία.    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.