ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

To τουρκικό Γενικό Επιτελείο άσκησε … έφεση!

To τουρκικό Γενικό Επιτελείο άσκησε … έφεση!

Σε μια πρωτοφανή κίνηση σε σχέση με όσα ισχύουν στην Δύση, το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων λειτουργώντας ως εντελώς ανεξάρτητος θεσμός προσέφυγε στην τουρκική Δικαιοσύνη προκειμένου να επανεκδικαστούν οι εκατοντάδες αξιωματικοί που καταδικάστηκαν στις υποθέσεις “Εργκένεκον” και “Βαριοπούλα”!

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του γηραιού βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ), Μουσταφά Ελιτάς, στην εφημερίδα Χουριέτ στις οποίες αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής των νόμων που εμποδίζουν την επανεκδίκαση των υποθέσεων εκατοντάδων αξιωματικών του στρατού που καταδικάστηκαν για εμπλοκή σε σενάριο ανατροπή του Ερντογάν στις υποθέσεις Εργκένεγκον και Βαριοπούλα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν “ρίχνει νερό στο κρασί” της προκειμένου να ενισχυθεί σε αυτή την δύσκολη φάση από τις ένοπλες δυνάμεις;

Πάντως είναι πρωτοφανής θεσμικά ως κίνηση και καταδεικνύει το ανεξάρτητο των ενεργειών του Γενικού Επιτελείου, κάτι που καλό είναι να το προσέξει η ελληνική πλευρά, ειδικά σε ότι αφορά το Αιγαίο…

Το αίτημα για τη διεξαγωγή νέας δίκης κατατέθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Για την υπόθεση “Εργκένεκον” τον περασμένο Αύγουστο είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 275 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πολλοί αξιωματικοί, εκλεγμένοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήταν ύποπτοι ότι αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη έπειτα από μια δίκη την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως ένα «κυνήγι μαγισσών».

Τον Αύγουστο του 2012 περισσότεροι από 300 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και στρατηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 13 ως 20 ετών για την υπόθεση της  «Βαριοπούλας» που προέβλεπε και εισβολή στην Ελλάδα και κατοχή του βόρειου Έβρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.