Ιστορικός συμβιβασμός Ρ.Τ.Ερντογάν-Στρατού

Ιστορικός συμβιβασμός Ρ.Τ.Ερντογάν-Στρατού

Επιβεβαιώθηκε αυτό που μόνο το defencenet.gr είχε καταγράψει έστω ως πιθανό ενδεχόμενο: Ότι η έφεση που είχε ασκήσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για την επανεκδίκαση των υποθέσεων των καταδικασθέντων αξιωματικών των συνωμοσιών “Εργκένεκον” και “Βαριοπούλα” είναι προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κερδίζει στήριξη σε μια κρίσιμη στιγμή και πολλοί αξιωματικοί από αυτούς που είναι τώρα φυλακισμένοι με πολυετή φυλάκιση (και ετοιμαζόντουσαν να επιτεθούν στην Ελλάδα το 2003) θα αφεθούν ελεύυθεροι..

“Είμαστε ευνοϊκά διακείμενοι όσον αφορά μια επανεξέταση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προτού αναχωρήσει για μια περιοδεία στην Ασία.

Ερωτηθείς για το τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνησή του, ο Ερντογάν παρέμεινε ασαφής όσον αφορά τους δικαστικούς όρους μιας νέας διαδικασίας, υπογράμμισε ωστόσο ότι “γίνονται εργασίες” στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Θα πρέπει πρώτ’ απ΄όλα να εγκαθιδρύσουμε μια δικαστική βάση για μια νέα δίκη”, είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο για να το κάνει.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, τόνισε πως η συνθηκολόγηση με τους στρατηγούς αποτελεί επιχείρηση για κάλυψη της υπόθεσης με τις μίζες που εμπλέκει υπουργούς του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τους ίδιους τους γιους του.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να συνεργαστεί ώστε να διορθωθούν τα δικαστικά λάθη του παρελθόντος, αυτά που κυρίως σχετίζονται με τις δύο υποθέσεις.

«Θέλουν να καλύψουν την κλοπή. Τώρα αναζητούν νέο τρόπο για να το επιτύχουν. Κάνουν λόγο για αδικία. Επιδιώκουν να αλλάξουν την ατζέντα. Εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, κάνατε την διαφθορά νόμιμη. Τώρα το κατανοείτε;», διερωτήθηκε ο Κιλιντσάρογλου.

Σε έντονο ύφος, μάλιστα, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι όταν έκαναν λόγο για λάθη στις δύο υποθέσεις, ο Ερντογάν τους επέρριπτε κατηγορίες.

«Δε σας εμπιστεύομαι. Δεν είστε τίμιος άνθρωπος. Αν είστε, τότε ας λήξουμε αυτό το σκάνδαλο μαζί», συνέχισε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Αναφερόμενος, δε, για τα κουτιά με τα εκατομμύρια που εντοπίστηκαν από τις τοπικές αρχές στην κατοικία του διοικητή της κρατικής τράπεζας Halkbank, είπε: «Υπάρχει μία συμμορία, συμμορία κουτιών υποδημάτων. Αν κοιτάξετε στον καθρέπτη θα δείτε τον αρχηγό της συμμορίας αυτής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.