ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γέφυρα συνεννόησης με το στρατό αναζητά ο Ερντογάν

Γέφυρα συνεννόησης με το στρατό αναζητά ο Ερντογάν

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και τις φυλακίσεις στελεχών των Ενοπλων Δυνάμεων ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται τώρα αποφασισμένος να αναζητήσει μια χρυσή τομή συνεννόησης με το στρατό προκειμένου να μετριάσει την ένταση που υπάρχει στο στράτευμα. Ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας δίκης για αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν καταδικαστεί για πραξικοπηματικές συνωμοσίες δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία νέα χειρονομία που μπορεί να ερμηνευθεί ως απόπειρα προσέγγισης μεταξύ του ισλαμο-συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του στρατού, παραδοσιακού προστάτη του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά μας όσον αφορά νέες δίκες, εφόσον θεμελιωθεί η νομική βάση. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο κ. Ερντογάν, στον απόηχο του πολύκροτου σκανδάλου διαφθοράς που έπληξε την αξιοπιστία της κυβέρνησής του.

Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν έχει καταδικάσει τις εισαγγελικές έρευνες ως μία «βρώμικη συνομωσία» με τη συμμετοχή δικαστικών και της Αστυνομίας.

Η νέα δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού έρχεται ημέρες αφότου ανώτατος αξιωματούχος του AKP διεμήνυσε πως ορισμένοι αξιωματικοί ενδέχεται να ήταν θύματα δολοπλοκιών από την πλευρά των δικαστικών Αρχών. Λίγες ώρες μετέπειτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας νέα δίκη για τους καταδικασθέντες αξιωματικούς.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας που χειριζόταν το «δεύτερο κύμα» ερευνών αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς, «κύμα» που φερόταν να «αγγίζει» ακόμα τον υιό του κ. Ερντογάν, ήταν ο ίδιος που χειρίστηκε την υπόθεση Εργκενεκόν, μία από τις δύο μεγάλες υποθέσεις κατά στρατιωτικών που κέρδισε η κυβέρνηση Ερντογάν. Ο εισαγγελέας απομακρύνθηκε από τις έρευνες εν μέσω των ερευνών, καταγγέλλοντας παρεμπόδιση του έργου του.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, εν μέσω του σκανδάλου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δεν έχουν πρόθεση να εμπλακούν στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας ανέτρεψαν τέσσερις κυβερνήσεις μεταξύ του 1960 και το 1997.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.