ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Η Κων/πολη είναι το κλειδί για την εξουσία στην Τουρκία»

«Η Κων/πολη είναι το κλειδί για την εξουσία στην Τουρκία»

Οι δημοτικές εκλογές του Μαρτίου θα αποτελέσουν κρίσιμες εξετάσεις για την πολιτική επιβίωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Νew York Times.

«Μπορεί η πρωτεύουσα της χώρας να είναι η Αγκυρα, αλλά η καρδιά της πολιτικής ζωής στη Τουρκία χτυπάει στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει το δημοσίευμα, με τους New York Times να εκτιμούν πως η αντιπολίτευση έχει στηρίξει τις ελπίδες της για την αποκαθήλωση του Ερντογάν στον Μουσταφά Σαριγκιούλ.

«Δυστυχώς, την Κωνσταντινούπολη δεν την κυβερνάει ο Τόπμπας, αλλά ο ίδιος ο Ερντογάν. Αν κερδίσω, ο δήμος θα κυβερνάται πια από τους ίδιους τους κατοίκους του κι όχι από την Άγκυρα», δηλώνει ο Σαριγκιούλ, υποψήφιος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στο δήμο της Κωνσταντινούπολης, αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο και υποψήφιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Καντίρ Τόπμπας.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι το κλειδί για την εξουσία στην Τουρκία», επισημαίνει ο Σονέρ Τσαγκαπταϊ, διευθυντής του Τούρκικου Ερευνητικού Προγράμματος στο Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολής.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση πάντως για τις δημοτικές εκλογές, ο Τόπμπας προηγείται με ποσοστό 52,5% και ακολουθεί ο Σαριγκιούλ, με 34,7%. Ωστόσο, άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Σαριγκιούλ πλέον είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα μετά τον Ερντογάν και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Πριν εκλεγεί πρωθυπουργός της Τουρκίας το 2003, ο Ερντογάν διετέλεσε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Εκλέχθηκε το 1994, με το Κόμμα Ευημερίας του Νετσμετίν Ερμπακάν, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 1998, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε το συγκεκριμένο κόμμα. Αν και η θητεία του θεωρήθηκε επιτυχημένη, κατηγορήθηκε πως γέμισε τη Κωνσταντινούπολη με τεράστια εμπορικά κέντρα, διαστρεβλώνοντας τον οικιστικό της χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.