ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Καθυστέρηση στην παραλαβή του Α-400Μ

Τουρκία: Καθυστέρηση στην παραλαβή του Α-400Μ

Καθυστέρηση στην παραλαβή του μεταγωγικού αεροσκάφους A-400 προκαλούν τα τεχνικά προβλήματα και η Τουρκία ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση για το χαμένο χρόνο.

Η Άγκυρα θέλοντας να κάνει ένα στρατηγικό βήμα , συμμετείχε στο σχέδιο για το κορυφαίας τεχνολογίας τεράστιο στρατιωτικό αεροσκάφος A400-M, που μπορεί να μεταφέρει σε ένα μόνο δρομολόγιο φόρτο 37 τόνων.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Τούρκιγιε, στο σχέδιο που εκτελεί η Airbus Military εκτός από την Τουρκία μετέχουν ως εταίροι η Γερμανία, το Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία. Η Τουρκία αγοράζοντας 10 αεροσκάφη απέκτησε δικαίωμα να μετάσχει στο σχέδιο με 8% .

Το αεροσκάφος στο οποίο δόθηκε το όνομα “Μεγάλος Γιουσούφ” τις προηγούμενες μέρες μεταφέρθηκε στην 221η μοίρα στην Καισάρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί υπέστη αυστηρούς ελέγχους και εντοπίστηκαν 1-2 τεχνικά προβλήματα.

Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων δεν έγινε παραλαβή του αεροσκάφους. Αυτό προκάλεσε μια καθυστέρηση 4 μηνών. Η καθυστέρηση έθεσε το θέμα των προβλεπόμενων σε τέτοιες περιπτώσεις αποζημιώσεων, αλλά πιστεύεται ότι η αποζημίωση θα πληρωθεί με παραπάνω ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματικούς το αεροσκάφος A400-M προσθέτει μεγάλη στρατηγική αξία στην χώρα που το κατέχει. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 116 στρατιώτες (ένας λόχος) σε περιοχή επιχειρήσεων. Με την ένταξη του A400-M που μπορεί να προσγειωθεί ακόμη και σε διαμορφωμένο κατάλληλα χωμάτινο χώρο ή και σε προετοιμασμένο χωράφι, η τουρκική πολεμική αεροπορία διπλασιάζει την ταχύτητα μεταφοράς και αποστολής.

Η σύνθεση της ατράκτου του έγινε στην Βρέμη και η τελική του συναρμολόγηση στη Σεβίλλη. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει θωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερο και όλμους βάρους 37 τόνων. Η εμβέλεια του αεροσκάφους είναι 8.700 χλμ. Δηλαδή μπορεί ν απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη και να φτάσει στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.