ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με εκατ.δολάρια χρηματίστηκαν οι υπουργοί στην Τουρκία

Με εκατ.δολάρια χρηματίστηκαν οι υπουργοί στην Τουρκία

Απίστευτα ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια σε μίζες εισέπραξαν τρεις από τους τέσσερις υπουργούς της Τουρκίας που υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν και ανακρίνονται για παράνομη οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το πόρισμα του κεντρικού ανακριτικού γραφείου αποσπάσματα από το οποίο δημοσιεύει σήμερα Παρασκευή η εφημερίδα Tzoυμχουριέτ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ζαφέρ Τσαγλαγιάν ο οποίος εισέπραξε συνολικά 52 εκατ. δολάρια για 28 διαφορετικές υποθέσεις, για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ που πήρε μίζες συνολικά 10 εκατ. δολάρια για δέκα περιπτώσεις και για τον πρώην υπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εγκεμέν Μπαγίς που πήρε μίζες 1.5 εκατ δολάρια για τρεις περιπτώσεις.

Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης τμήμα της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Ταγίπ Ερντογάν με πολλούς από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση.

«Αποκαλύπτεται τώρα ότι ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με πρόσωπα τα τηλέφωνα των οποίων είχαν παγιδευτεί από την Αστυνομία στα πλαίσια των ανακρίσεων για το σκάνδαλο», γράφει η εφημερίδα.

Σε έναν από τους συνομιλητές του, το όνομα του δεν αποκαλύπτεται για «ειδικούς λόγους», ο

Ερντογάν υπόσχεται ότι θα του γίνουν κάποιες «διευκολύνσεις» στους όρους που θέτει η πολεοδομία για την ανέγερση οικισμού σε δασική περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Το ανακριτικό υλικό περιλαμβάνεται σε 27 φακέλους με 504 συνολικά σελίδες και στις 2 Ιανουαρίου στάλθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο είτε θα τα στείλει στη Βουλή, η οποία πρέπει να άρει την ασυλία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, είτε να το προωθήσει κατ’ ευθείαν στα δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.