ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ερντογάν πρόθυμος να παγώσει άρθρα του νομοσχεδίου

Ο Ερντογάν πρόθυμος να παγώσει άρθρα του νομοσχεδίου

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε σήμερα να «παγώσει» κάποιες από τις διατάξεις της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, που έχει στόχο να ενισχύσει τον πολιτικό έλεγχο επί των δικαστών.

«Θα παγώσουμε μέρος (του νομοσχεδίου) για το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), ώστε να μπορέσουμε να σημειώσουμε πρόοδο, διότι πλησιάζουν οι εκλογές», δήλωσε ο Ερντογάν στον Τύπο μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Όμως ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «αν κριθεί απαραίτητο, μπορούμε να τις επαναφέρουμε (ενώπιον του κοινοβουλίου)», ενώ υπογράμμισε πως «αποκλείεται να αποσύρουμε το νομοσχέδιο».

Ο επικεφαλής του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια «καλή απόφαση» και «δημοκρατική πρόοδο».

Το τουρκικό κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενδέχεται να ψηφίσει ήδη από σήμερα τα άρθρα του νομοσχεδίου που δεν αφορούν άμεσα τη μεταρρύθμιση του HSYK, η οποία προκαλεί εδώ και δύο εβδομάδες σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Ερντογάν και των αντιπάλων του.

Το νομοσχέδιο αυτό,  το οποίο έχει χαρακτηρισθεί αντισυνταγματικό από την αντιπολίτευση, τον δικηγορικό σύλλογο της Τουρκίας και το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), έχει κυρίως στόχο να δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά τους διορισμούς των δικαστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.