ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Αθώος δηλώνει ο Γκιουλέν

Τουρκία: Αθώος δηλώνει ο Γκιουλέν

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη εδώ και 16 χρόνια, ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για την έναρξη της έρευνας που αποκάλυψε σειρά σκανδάλων διαφθοράς με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας.

Από τις ΗΠΑ όπου διαμένει, ο ιεροκήρυκας, επικεφαλής του κινήματος Hizmet και κάποτε σύμμαχος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC ότι αρνείται τις κατηγορίες που έχει διατυπώσει εναντίον του ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις οποίες έδωσε εντολή στους υποστηρικτές του στις τάξεις της τουρκικής αστυνομίας και της δικαιοσύνης να ξεκινήσουν τις έρευνες αυτές που συγκλόνισαν την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσε στο BBC ότι η απάντηση του κυβερνώντος Κόμματος AK (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), με την αποπομπή ή μετάθεση εκατοντάδων αστυνομικών και δικαστικών είναι αντιδημοκρατική ενέργεια, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους διωχθέντες «δεν έχουν σχέση μαζί μας».

«Αυτές οι ενέργειες είχαν ως στόχο να φανεί το κίνημά μας μεγαλύτερο από ό,τι είναι και να τρομοκρατηθεί ο κόσμος για κάποιον ανύπαρκτο κίνδυνο-φάντασμα» είπε.

Το κίνημα Hizmet (Υπηρεσία), το οποίο έχει εκατομμύρια υποστηρικτές και εκτός της Τουρκίας, προωθεί ένα μετριοπαθές Ισλάμ, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση, την αλτρουιστική προσφορά και τη σκληρή δουλειά.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου του BBC ότι πολλοί άνθρωποι στην Τουρκία, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και διπλωμάτες, θεωρούν ότι είναι αδιανόητο να μην έχει δώσει ο Φετουλάχ Γκιουλέν την άμεση εντολή για τη διενέργεια της έρευνας που έπληξε και το περιβάλλον του Ερντογάν, ιδίως μετά την απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού για τη διακοπή λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του κινήματος στην Τουρκία, ο ίδιος απάντησε: «Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι δικαστές και οι εισαγγελείς να δέχονται από εμένα εντολές. Δεν έχω σχέση μαζί τους. Δεν γνωρίζω ούτε το 0,1% από αυτούς. Οι άνθρωποι στη δικαιοσύνη και την αστυνομία πραγματοποίησαν τις έρευνες και αποκάλυψαν την υπόθεση, όπως επιτάσσει το καθήκον τους υπό κανονικές συνθήκες».

«Προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί για το γεγονός ότι η διαφθορά και η δωροδοκία έχουν σταματήσει να αποτελούν εγκληματικές πράξεις στην Τουρκία» πρόσθεσε σαρκαστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.