Κωνσταντινούπολη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον γραφείου υποψήφιου δήμαρχου

Κωνσταντινούπολη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον γραφείου υποψήφιου δήμαρχου

Τη Δευτέρα άγνωστοι άνοιξαν πυρ με τουφέκια εναντίον του γραφείου ενός υποψηφίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα αφού ένα στέλεχος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε, αυξάνοντας την ανησυχία για τη βία ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου.

Να σημειωθεί πως κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση που σημειώθηκε στο πολυτελές προάστιο Σισλί, όπως δήλωσε αξιωματούχος της πόλης. Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, δήμαρχος του Σισλί, έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Την Κυριακή ένας σύμβουλος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ενός άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης, σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε έξω από το γραφείο του κόμματος στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια μια συμπλοκής στο δρόμο, την οποία το MHP απέδωσε σε Κούρδους αντάρτες.

Οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαρτίου και θεωρούνται μια δοκιμασία για τη δημοτικότητα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ενεπλάκησαν στελέχη της κυβέρνησής του και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.