ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: Aπολύει ή μεταθέτει άλλους 500 αστυνομικούς

Ρ.Τ.Ερντογάν: Aπολύει ή μεταθέτει άλλους 500 αστυνομικούς

Συνέχισε την Πέμπτη η τουρκική κυβέρνηση τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις που έχει αρχίσει εδώ και πάνω από ένα μήνα ως αντίδραση στις δικαστικές έρευνες κατά της διαφθοράς που τη συνταράσσουν, απολύοντας ή μεταθέτοντας άλλους περίπου 500 αστυνομικούς στην Άγκυρα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα «Μιλιέτ». Μεταξύ των… θυμάτων αυτού του νέου κύματος εκκαθαρίσεων περιλαμβάνονται αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί, προσθέτει η εφημερίδα στον ιστότοπό της στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει ο τουρκικός Τύπος, περίπου 6.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 2.000 μόνο στην Άγκυρα, τιμωρήθηκαν μετά την αποκάλυψη, στα μέσα Δεκεμβρίου, του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει δεκάδες πρόσωπα προσκείμενα στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παύει να κατηγορεί τους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι έχουν επιρροή στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, ότι χειραγωγούν τις έρευνες αυτές στο πλαίσιο μιας “συνωμοσίας” που έχει στόχο να προκαλέσει την πτώση του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου και της εκλογής προέδρου που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014.

Εκτός από την αστυνομία, η δικαιοσύνη έχει αποτελέσει επίσης αντικείμενο εκτεταμένων εκκαθαρίσεων με εκατοντάδες απολύσεις και μεταθέσεις δικαστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.