ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκία: Νέα παραίτηση βουλευτή του Ερντογάν

Τουρκία: Νέα παραίτηση βουλευτή του Ερντογάν

Οκτώ συνολικά είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία που έχουν παραιτηθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την κυβέρνηση Ερντογάν.

Εκλεγμένος με το κόμμα στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή του, ενώ είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του έχοντας κατηγορηθεί ότι «συκοφάντησε» το κόμμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Και άλλοι φίλοι βουλευτές θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε», δήλωσε ο κ. Τσετίν μιλώντας σε δημοσιογράφους και δικαιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί επικαλούμενος τις πιέσεις που άσκησε το κόμμα του στη δικαιοσύνη.

«Στο κόμμα μιλάνε για υποθέσεις διαφθοράς σαν να μιλούν για κάτι συνηθισμένο, εγώ δεν έχω ποτέ εμπλακεί σε ιστορίες τέτοιου τύπου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρά την παραίτησή του, το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 319 έδρες από τις συνολικά 550.

Φημολογείται πως ο παραιτηθείς κ. Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.