Το δικαστήριο θα επιλύσει την ρήξη Ερντογάν-Γκιουλέν

Το δικαστήριο θα επιλύσει την ρήξη Ερντογάν-Γκιουλέν

Αποζημίωση 100.000 τουρκικές λίρες- περίπου 33.000 ευρώ- ζητά ο Φετουλάχ Γκιουλέν ισλαμιστής στοχαστής που έχει έρθει σε ρήξη με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στην μήνυση που υπέβαλε εναντίον του και δίνει νέες διαστάσεις στον ισλαμικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν δεν αποδέχεται την κατηγορία που του έχει προσάψει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν ότι αυτός υπονομεύει το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και θεωρεί αστήρικτες τις αιτιάσεις του Ερντογάν  περί συνωμοσίας από το κίνημα του Γκιουλέν, Χιζμέτ, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει κατηγορήσει δημόσια το κίνημα του ισλαμιστή Γκιουλέν ότι έχει διαβρώσει την Αστυνομία και την Διακαιοσύνη στην Τουρκία και το θεωρεί υπεύθυνο για το σκάνδαλο των δωροδοκιών που ξέσπασε στην χώρα με αποτέλεσμα την παραίτηση τριών υπουργών και την σύλληψη των γιών τους στις 17 του περασμένου Δεκέμβρη.

Παράλληλα το ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων της Τουρκίας που θεωρείται ένα ισχυρό παρακλάδι του κινήματος του Γκιουλέν κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ να λάβει μέτρα προκειμένου “να εμποδιστεί το λιντσάρισμα ενός μεγάλου μέρους της τουρκικής κοινωνίας”. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα ο Γκιουλέν είναι επίτιμος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.