ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: «Πέρασε» το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του διαδικτύου

Τουρκία: «Πέρασε» το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του διαδικτύου

Το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε μια σειρά από αμφιλεγόμενες τροπολογίες που ενισχύουν τον έλεγχο του κράτους στο διαδίκτυο.

Ο νέος αυτός νόμος επιτρέπει στις κυβερνητικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών τηλεπικοινωνιών (TIB) να μπλοκάρουν χωρίς δικαστική απόφαση ιστοσελίδες που παραβιάζουν την «προστασία της ιδιωτικής ζωής» ή δημοσιεύουν περιεχόμενο που θεωρείται «διάκριση ή προσβλητικό». Ο συγκεκριμένος νόμος καταγγέλλεται από την τουρκική αντιπολίτευση και πολλές ΜΚΟ, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος είναι μέρος ενός συνολικού νομοσχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι διατάξεις του οποίου θεσπίστηκαν μετά από έντονη κοινοβουλευτική συζήτηση με την αντιπολίτευση.

Το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει την απόλυτη πλειοψηφία με 319 έδρες στο 550 εδρών κοινοβούλιο. Σε μια «έκθεση διαφάνειας» που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, ο γίγαντας του διαδικτύου Google είχε συμπεριλάβει την Τουρκία, όπως και την Κίνα στην πρώτη γραμμή των λογοκριτών στο web. Η ψηφοφορία έρχεται ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν από τα μέσα Δεκεμβρίου βρίσκεται εν μέσω ενός άνευ προηγουμένου σκανδάλου διαφθοράς, και ενώ η χώρα οδηγείται σε δημοτικές εκλογές την 30η Μαρτίου και σε προεδρικές τον Αύγουστο του 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.