Ρ.Τ.Ερντογάν: “Περισσότερο ελεύθερο το Διαδίκτυο με το νέο νόμο”

Ρ.Τ.Ερντογάν: “Περισσότερο ελεύθερο το Διαδίκτυο με το νέο νόμο”

Τι και να έχουν σημειωθεί εντάσεις για το σχέδιο νόμου που έχει χαρακτηριστεί πλήγμα για την ελευθερία έκφρασης και την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος θα καταστήσει ακόμα πιο ελεύθερο το Διαδίκτυο.

«Δε θα υπάρχει καμία απολύτως λογοκρισία στο Διαδίκτυο με διατάξεις αυτές. Αντιθέτως, θα είναι ακόμα πιο ασφαλές και ακόμα πιο ελεύθερο», δήλωσε κατά τη διάρκεια εγκαινίων σειρά πολεοδομικών προγραμμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Με το νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο, θα επιτρέπεται η πρόσβαση της αρμόδιας κυβερνητικής αρχής σε οποιαδήποτε πληροφορία από ιστότοπους που επισκέπτεται ο χρήστης, ενώ οι διαδικτυακές διαδρομές που θα πραγματοποιεί θα καταχωρούνται μέχρι και για δύο έτη.

Παρόλα αυτά, όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου καλούν τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ να μην το υπογράψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.