ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο Σαράγεβο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Στο Σαράγεβο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Στο Σαράγεβο έφτασε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, με τον ομόλογό του, Ζλάτκο Λαγκούμτζιγια, με τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη χώρα, Βαλεντίν Ίντσκο και τον επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας, Χουσεϊν Καβάζοβιτς.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι ο πρώτος αξιωματούχος άλλης χώρας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Σαράγεβο μετά τις αναταραχές της περασμένης εβδομάδας στις μαζικές διαδηλώσεις για τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πόλη Μόσταρ, χωρίς να ενημερώσει, την ηγεσία της Βοσνίας, σύμφωνα με εκπροσώπους της.

Ο κ. Μιλάνοβιτς είχε συνομιλίες μόνο με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών, Βιέκοσλαβ Μπεβάντα και επισκέφθηκε κτίρια θεσμών των Κροατών της Βοσνίας που υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο κ. Νταβούτογλου επισκέπτεται το Σαράγεβο μία μέρα μετά τη δήλωση του εκπροσώπου των Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς ότι όσο διαρκούσαν οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στις πόλεις Τούζλα, Σαράγεβο, Μπίχατς και Μόσταρ την περασμένη Πέμπτη ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς θεωρεί ότι η Τουρκία πρέπει να διαφυλάξει την ενότητα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, αλλά, όπως τόνισε, με συνετό τρόπο να μην βοηθήσει μόνο μία πλευρά.

Αναφερόμενος στη βοήθεια της Τουρκίας στο Σαράγεβο, ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς είπε ότι «η τουρκική διπλωματία έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο Ζάγκρεμπ και στο Βελιγράδι» και ότι ο τούρκος πρέσβης στο Σαράγεβο είναι πολύ δραστήριος.

«Νομίζω ότι γενικά οι μουσουλμάνοι, όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και οι Άραβες θα έπρεπε να βοηθήσουν στην τόνωση της απασχόλησης στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Αυτό θα μείωνε τις εντάσεις» είπε ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς.

Η πρεσβεία της Τουρκίας στο Σαράγεβο εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο τουρκικός λαός προσεκτικά και με θλίψη παρακολουθούν τα γεγονότα στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

Σεβόμενη το δικαίωμα των πολιτών της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης σε ειρηνικές διαμαρτυρίες να διατυπώνουν τα προβλήματα, τα αιτήματα και να εκφράζουν δυσαρέσκεια λόγω άλυτων ζητημάτων, η τουρκική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι διαμαρτυρίες πρέπει να παραμείνουν εντός του νόμου, μακριά από τη βία.

Οι πολίτες μπορούν να βρουν λύση στα προβλήματα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης που προκλήθηκαν εξαιτίας του συστήματος του Ντέιτον και εν μέρει λόγω λαθών των αρχών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας στο Σαράγεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.