ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δικαστική ασυλία για τους 4 Αρχηγούς των τουρκικών Γενικών Επιτελείων

Δικαστική ασυλία για τους 4 Αρχηγούς των τουρκικών Γενικών Επιτελείων

Υπερψηφίστηκε από την τουρκική Βουλή τροπολογία βάσει της οποίας δύναται να παραταθεί η θητεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Necdet Özel, μέχρι το 2017.

Η τροπολογία επιφέρει αλλαγές στο σχετικό στρατιωτικό κανονισμό, επεκτείνοντας το ηλικιακό όριο αφυπηρέτησης για τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στα 67 έτη και για τους Αρχηγούς των Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων στα 65 έτη.

Με το τρόπο αυτό, η ισλαμική κυβέρνηση μεθοδεύει την παραμονή του Στρατηγού Necdet Özel μέχρι το 2017 ενώ επρόκειτο να αποστρατευθεί το 2015, με επικρατέστερο διάδοχο το νυν Αρχηγό Χερσαίων Δυνάμεων, Στρατηγό Hulusi Akar.

H υπερψήφιση της τροπολογίας προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του συστήματος προαγωγών και πολιτική χειραγώγηση (sic) των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο (γεννηθείς το 1950) Στρατηγός Özel επιβλήθηκε ως Αρχηγός από την κυβέρνηση Εrdoğan τον Ιούλιο του 2011, μετά την παραίτηση σύσσωμης της τότε στρατιωτικής ηγεσίας ως αντίδραση στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για ανώτατους αξιωματικούς.

Επιπλέον, με την εν λόγω τροπολογία παρέχεται δικαστική ασυλία στους τέσσερις Αρχηγούς καθώς για τη διενέργεια οποιασδήποτε εισαγγελικής έρευνας σε βάρος τους θα απαιτείται πρότερη έγγραφη άδεια του πρωθυπουργού.

Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη προ διετίας για τα στελέχη της ΜΙΤ, τα οποία δεν μπορούν να κλητευθούν από τις εισαγγελικές αρχές για οποιοδήποτε παράπτωμα σχετικό με την υπηρεσία τους, χωρίς την πρωθυπουργική έγκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.