ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν δίνει εκτεταμένες αρμοδιότητες στη ΜΙΤ

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν δίνει εκτεταμένες αρμοδιότητες στη ΜΙΤ

Ενισχύει ακόμη περισσότερο τη μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ) της Τουρκίας ο Ρ.Τ. Ερντογάν. Τις δίδει εκτεταμένες αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων ασυλία στους υπαλλήλους της.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το κυβερνών κόμμα AKP η ΜΙΤ θα μπορεί πλέον να δημιουργήσει το δικό της κέντρο ελέγχου. Όλες ανεξαιρέτως οι δημόσιες υπηρεσίες, θα φέρουν την υποχρέωση να της παραδίδουν κάθε είδους εξοπλισμό και συσκευών που κρίνονται αναγκαίες για τη Μυστική Υπηρεσία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τη ΜΙΤ να διενεργήσει πράξεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξωτερική ασφάλεια. Η MIT πλέον, αναφέρεται στον Τύπο, θα λειτουργεί στο πρότυπο της CIA.

Η MIT θα έχει απεριόριστη δυνατότητα παρακολουθήσεων. Με την έγκριση του αρχηγού της θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνομιλίες, καθώς και τη ροή και το περιεχόμενο διεθνών κλήσεων.

Με το νομοσχέδιο δίνεται στη ΜΙΤ αρμοδιότητα για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Επίσης, θα δύναται να λαμβάνει κάθε είδους πληροφορίες, έγγραφα, δεδομένα και αρχεία από τις Τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες. Προβλέπει βαριές ποινές για όσους διαρρέουν ή δημοσιοποιούν έγγραφα της MIT.

Το νομοσχέδιο προσφέρει επίσης ασυλία στους υπαλλήλους της MIT. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας μπορεί να δικαστεί μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο και μόνο με τη συγκατάθεση του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.