ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Toυρκία: Kαταργεί τα ειδικά δικαστήρια που δίκασαν αξιωματικούς για συνωμοσία εναντίον του ΑΚP

Toυρκία: Kαταργεί τα ειδικά δικαστήρια που δίκασαν αξιωματικούς για συνωμοσία εναντίον του ΑΚP

Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα το πρωί την κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων τα οποία καταδίκασαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες αξιωματικούς που κατηγορούνταν για συνωμοσία εναντίον του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή.

Αυτή η δικαστική μεταρρύθμιση που προτάθηκε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση, εντάσσεται στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλήττεται από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, να προσελκύσει την εύνοια των υποστηρικτών του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και των στρατιωτικών και να αντιμετωπίσει αυτό που θεωρεί συνωμοσία εναντίον του AKP, για την οποία λέει πως έχει εξυφανθεί από το κίνημα Χιζμέτ (Υπηρεσία) του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που είναι πρώην σύμμαχός του.

Σύμφωνα με το κείμενο που υιοθετήθηκε, οι αρμοδιότητες των ειδικών δικαστηρίων θα μεταφερθούν στα ποινικά δικαστήρια.

Ο νέος νόμος μειώνει σε πέντε χρόνια τη μέγιστη διάρκεια της προληπτικής κράτησης, έναντι των επτάμισι ετών που ήταν ως τώρα, και περιορίζει επίσης τις τηλεφωνικές υποκλοπές τις οποίες μπορουν να διατάσσουν οι δικαστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.