ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Εισαγγελέας αρνείται ότι έδωσε εντολή για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Τουρκία: Εισαγγελέας αρνείται ότι έδωσε εντολή για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Ο εισαγγελέας Αντνάν Τσιμέν, τον οποίο δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες κατηγόρησαν ότι διέταξε τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέψευσε με τον εντονότερο τρόπο τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Δεν διατάχθηκε καμία παράνομη ενέργεια», τόνισε ο κ. Τσιμέν, μιλώντας στην εφημερίδα Μιλιέτ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, σύμφωνα με τις εφημερίδες Γενί Σαφάκ και Σταρ, υποκλέπτονταν κατ’ εντολή αστυνομικών και δικαστών προσκείμενων στην αδελφότητα του ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο κ. Ερντογάν έχει κατηγορήσει για το πρωτοφανές πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες την κυβέρνησή του.

Η ύπαρξη του δικτύου των παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε από τους εισαγγελείς που διορίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση, μετά το άνευ προηγουμένου κύμα απομακρύνσεων και απολύσεων στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Στόχος παρακολουθήσεων είχε γίνει ακόμη και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (MİT) και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χακάν Φιντάν.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τόνισε ότι οι αποκαλύψεις αυτές «δείχνουν πόσο είναι απαραίτητος ο νόμος για τη MİT», αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που συζητείται στο κοινοβούλιο και έχει ως στόχο την ενίσχυση των εξουσιών των μυστικών υπηρεσιών.

Ένας από τους αντιπροέδρους του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο Φαρούκ Λόγογλου, ο οποίος επίσης φέρεται ότι ήταν στόχος παρακολουθήσεων, είπε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες καταδεικνύουν την πρόθεση του κ. Ερντογάν «να συντηρήσει τη ρητορική του παράλληλου κράτους που χρησιμοποιεί κατά του κινήματος του Γκιουλέν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defenenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.