ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο “καίει” τον Ερντογάν – Φέρεται να λέει στο γιό του Μπιλάλ να ξεφορτωθεί μεγάλα ποσά

Βίντεο “καίει” τον Ερντογάν – Φέρεται να λέει στο γιό του Μπιλάλ να ξεφορτωθεί μεγάλα ποσά

Βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube εμφανίζει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με το γιό του Μπιλάλ και να τον καλεί να «ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά την ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην κυβέρνηση του για τη διαφθορά. Από το γραφείο Τύπου του Ερντογάν αναφέρεται πώς οι φωνητικές αυτές εγγραφές είναι «ψεύτικες και απολύτως αναληθείς».

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορούσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των ηχογραφήσεων που αναρτήθηκε αργά τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο. Στις ηχογραφήσεις, μία φωνή που υποτίθεται ότι είναι του Ερντογάν ακούγεται να λέει στον γιο του να απομακρύνει από το σπίτι του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στις ηχογραφήσεις υποτίθεται ότι ακούγονται πατέρας και γιος να συζητούν για το πώς να μειώσουν τα κονδύλια στο «μηδέν», με το να τα διαμοιράσουν σε διάφορους επιχειρηματίες. Σε ένα σημείο ακούγεται η «φωνή» του Μπιλάλ να λέει ότι πρέπει να «εξαφανιστούν» ακόμα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ηχογραφήσεις αυτές ίσως αποτελούν τις τελευταίες αποκαλύψεις σε ένα σκάνδαλο, που όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν είναι σκηνοθετημένο για να τον ανατρέψει.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις, οι οποίες κυκλοφόρησαν το βράδυ μέσω του Διαδικτύου είναι απολύτως αναληθείς και αποτελούν προϊόν ανήθικου μοντάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικης συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης των ηχητικών αρχείων, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στις 17 Δεκεμβρίου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην 11ετή θητεία του Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.