ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Γκιούλ: Διέταξε έρευνα για τις υποκλοπές- Χείρα βοηθείας στον Ρ.Τ.Ερντογάν

Α.Γκιούλ: Διέταξε έρευνα για τις υποκλοπές- Χείρα βοηθείας στον Ρ.Τ.Ερντογάν

Χείρα βοηθείας στον Ερντογάν, ώστε να εντοπιστεί ποιο είναι το «βαθύ λαρύγγι» που αποκαλύπτει ιδιωτικές συνομιλίες του Ερντογάν (την μια με το γιο του Μπιλάλ όπου φέρονταν να συζητούν για μίζες και την άλλη με καναλάρχη από τον οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητούσε να διακόψει την μετάδοση ομιλίας πολιτικού του αντιπάλου) ή μήπως προσπάθεια να αποδειχθεί η αυθεντικότητα τηλεφωνικών συνομιλιών τις οποίες ο Ερντογάν αρνείται;

Τι ακριβώς σηματοδοτεί η πρωτοβουλία του προέδρου της Τουρκίας Γκιουλ να αναθέσει σε ανεξάρτητη Ελεκτική Αρχή έρευνα για τις υποκλοπές;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ διέταξε το Ελεγκτικό Δικαστήριο της χώρας, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του, να ξεκινήσει έρευνες σε πέντε ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, της προόδου στον αγώνα κατά της διαφθοράς, αλλά και των καταγγελιών στην αγορά ακινήτων.  

Μεταξύ των άλλων που υπόκεινται στην έρευνα, είναι και οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι κρατικοί υπάλληλοι, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η Τουρκία ταλανίζεται από τις απανωτές αποκαλύψεις για σκάνδαλα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, ενώ τελευταία ήρθαν στο φως ηχογραφημένες συνομιλίες – των οποίων η αυθεντικότητα είναι υπό εξέταση – όπου παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να συζητά για μίζες.

Το Κρατικό Ελεγκτικό Δικαστήριο της Τουρκίας (DDK) αποκτά όλο και πιο ενεργό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Ηταν το DDK που χαρακτήρισε ύποπτο το θάνατο του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, υπόθεση που ακόμη δεν έχει πλήρως αναψηλαφηθεί. Επίσης το Κρατικό Ελεγκτικό Δικαστήριο της Τουρκίας ζήτησε να αναζητηθούν πιθανές ευθύνες κρατικών λειτουργών στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ το 2007.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.