“Πυρά” Φ.Γκιουλέν: “Xειρότερος από στρατιωτικό καθεστώς ο Ερντογάν”

“Πυρά” Φ.Γκιουλέν: “Xειρότερος από στρατιωτικό καθεστώς ο Ερντογάν”

Νέα «πυρά» κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην Zaman, η οποία θεωρείται μια εφημερίδα που εκπροσωπεί την αδελφότητα της οποίας ηγείται.

Ο άλλοτε «συνοδοιπόρος» του Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι πιέσεις οι οποίες ασκούνται στο θρησκευτικό του τάγμα από την κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερες ακόμη και από εκείνες την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από στρατιωτικά καθεστώτα.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα είναι δέκα φορές χειρότερο από αυτό που είχαμε υποστεί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών πραξικοπημάτων», δήλωσε ο επικεφαλής του ισχυρού κοινωνικού και θρησκευτικού κινήματος Χιζμέτ («Υπηρεσία»), το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης η οποία εκτυλίσσεται το τρέχον διάστημα στην Τουρκία.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια παρόμοια μεταχείριση (σ.σ. όπως εκείνη των πραξικοπηματιών) αλλά αυτή τη φορά από τα χέρια πολιτών οι οποίοι έχουν την ίδια θρησκευτική πίστη με εμάς», είπε ο Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το 1999.

Το κίνημά του είχε αντιμετωπίσει πολλές διώξεις από τη δικαιοσύνη μετά τα στρατιωτικά πραξικοπήματα -τέσσερα μετά το 1960- και πάνω απ’ όλα μετά από αυτό της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 για τη δράση του εναντίον του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

Ο Γκιουλέν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι επιδιώκει ασταμάτητα να βλάψει το κίνημά του, το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγορεί ότι συνωμοτεί εναντίον του ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου και των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου.

«Μου προκαλούν βαθιά θλίψη όλα αυτά  αλλά θα περάσουν, έχω υπομονή», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.