Ερντογάν: Συνωμοσία κέντρων του εξωτερικού το σκάνδαλο διαφοθράς

Ερντογάν: Συνωμοσία κέντρων του εξωτερικού το σκάνδαλο διαφοθράς

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβαλε και πάλι χθες με επιμονή τη θεωρία της συνωμοσίας από το εξωτερικό για να εξηγήσει στους πολίτες της Τουρκίας το εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του καθεστώτος του, θεωρία που αντίθετα απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.

«Θα ήταν λάθος να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνωμοσία εκπορευόμενη από το εξωτερικό», δήλωσε χθες ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις του Γκιούλ κατά την επίσκεψή του στη Δανία με τις οποίες ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριπτε την πρωθυπουργική θεωρία συνωμοσίας.

«Δεν αποδέχομαι ισχυρισμούς που στρέφονται κατά ξένων δυνάμεων και δεν πιστεύω ότι είναι δικαιολογημένες…

Δεν πιστεύω σε αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι επιδιώκουν την καταστροφή της Τουρκίας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας δηλώνοντας «θλιμμένος» από το κλίμα έντασης που επικρατεί στη χώρα μία εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια απέναντι σε αυτήν την αλυσίδα κατηγοριών που προέρχονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό με στόχο την πρόκληση χάους στην Τουρκία», επέμεινε ωστόσο χθες το βράδυ ο Ερντογάν. «Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε συνωμοσία τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα;», συνέχισε.

Από την αποκάλυψη του εκτεταμένου σκανδάλου διαφθοράς στους κόλπους της τουρκικής ηγεσίας, ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί κατά του επικεφαλής της ισχυρής αδελφότητας Hizmet (Υπηρεσία) Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Πρώην συνοδοιπόροι του Γκιουλέν στον δρόμο του πολιτικού Ισλάμ, οι δύο ισχυροί άνδρες της Τουρκίας χαράσσουν από το περασμένο καλοκαίρι αποκλίνουσες πορείες: απέναντι στον πρωθυπουργό που κατηγορείται για τον αυταρχισμό του, ο πρόεδρος προβάλλει το χαρτί της μετριοπάθειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.