ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ο Α. Γκιούλ ανοίγει το twitter παρακάμπτοντας τον Ερντογάν

Τουρκία: Ο Α. Γκιούλ ανοίγει το twitter παρακάμπτοντας τον Ερντογάν

Σε πολιτική διελκυστίνδα ανάμεσα στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας εξελίσσεται η υπόθεση της απαγόρευσης του Twitter στη γείτονα, καθώς ο Αμπντουλάχ Γκιούλ «αδειάζει» – όχι μόνο με λόγια, αλλά και στην πράξη – τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε την Κυριακή ο δικτυακός τόπος της εφημερίδας Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες του Twitter, προκειμένου να αρθεί – και τυπικά, καθώς ουσιαστικά έχει ήδη ακυρωθεί από εκατομμύρια χρήστες – η απαγόρευση που επέβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Έδωσα εντολή στο προσωπικό της προεδρίας να επικοινωνήσει με το Twitter, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση» είπε σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η απόφαση απαγόρευσης του Twitter από τον Ερντογάν δεν μπορεί να σταθεί νομικά, ενώ υπογράμμισε και το γεγονός ότι, αμέσως μετά το «μπλόκο» που επέβαλε ο Τούρκος πρωθυπουργός, τα «τιτιβίσματα» από την Τουρκία σχεδόν διπλασιάστηκαν.

«Ασφαλώς, αυτή είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για μια τόσο αναπτυγμένη χώρα όπως η Τουρκία, η οποία έχει ξεχωριστή σημασία στην περιοχή και διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γι’ αυτό και θα ξεπεραστεί σύντομα» σχολίασε επίσης, μιλώντας στα ΜΜΕ πριν από την αναχώρησή του για προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ολλανδία.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι, «τιτιβίζοντας» ο ίδιος, μέσα από το λογαριασμό της προεδρίας της Τουρκίας στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ είχε «δείξει» ότι περιφρονεί την απαγόρευση Ερντογάν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.