ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Τα σκάνδαλα δεν πτοούν τον Ερντογάν

Τουρκία: Τα σκάνδαλα δεν πτοούν τον Ερντογάν

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, δύο μόλις 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, εμφανίζουν το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν (AKP) στο 45%.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε μία προσπάθεια να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, τονίζει ότι θα θεωρήσει επιτυχία οποιοδήποτε ποσοστό άνω του 38,8%, που αντιστοιχεί στην επίδοση του κόμματος του Ερντογάν στις τοπικές εκλογές του 2009, απέχει όμως αρκετά από το 49% που είχε αποσπάσει στις βουλευτικές εκλογές του 2011.

      

Στη διάρκεια της πρόσφατης συγκέντρωσης του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι «όποιος κερδίζει εδώ, κερδίζει όλη την Τουρκία».

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το ΑΚΡ πολύ δύσκολα θα χάσει την Κωνσταντινούπολη, όπως και ότι το κεμαλικό CHP πολύ δύσκολα θα χάσει τη Σμύρνη, ενώ αμφίρροπη διαγράφεται η αναμέτρηση στην Άγκυρα, η οποία ενδέχεται να κρίνει τη μάχη των εκλογών, τουλάχιστον στο επίπεδο των εντυπώσεων.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, o Tούρκος πολιτικός αναλυτής, Αχμέτ Ινζέλ, υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν είναι πληγωμένος θανάσιμα από τα σκάνδαλα: τις μίζες, τις τηλεφωνικές  παρακολουθήσεις και τη λογοκρισία που επέβαλε η κυβέρνησή του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν θα πέσει αμέσως…

Σε κάθε περίπτωση, το όνειρο του Ερντογάν να μεταπηδήσει στην προεδρία στις εκλογές του Αυγούστου έχει αρχίσει να καταρρέει, επισημαίνει ο Ινζέλ.  

   

Τα τουρκικά ΜΜΕ στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε τρεις  δήμους-κλειδιά, που πιθανότατα θα “δείξουν” και το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν.

To κόμμα του ΑΚΡ είναι μπροστά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όλα θα είναι ανοιχτά, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην Άγκυρα. Η Σμύρνη, εκτός απροόπτου, ανήκει στην αντιπολίτευση, ήδη από προηγούμενες αναμετρήσεις.

Στην Πόλη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται ο εκλεκτός του Ερντογάν, νυν δήμαρχος Καντίρ Τοπμπάς με 44% έναντι του Μουσταφά Σαριγκιούλ, με 40,8%, της κεμαλικής αντιπολίτευσης.

Στην Άγκυρα, ο Μελίζ Γκιοκτσέκ του AKP έρχεται δεύτερος με οριακή διαφορά από τον υποψήφιο της κεμαλικής αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.