ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Δεν παραιτείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία: Δεν παραιτείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, διέψευσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. «Βεβαίως και θα κάνουμε την απαιτούμενη αξιολόγηση, θα δούμε τα σωστά και τα λάθη, αλλά το αποτέλεσμα δε θα πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Κιλιτσντάρογλου, σχολίασε τους ισχυρισμούς ότι θα παραιτηθεί, ως «φημολογίες και σαχλαμάρες» και σημείωσε ότι το κόμμα του αύξησε σημαντικά τις ψήφους τους στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη.

Αναλυτές την αντιπολίτευση συγκρίνουν το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών με το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών του 2011 και υποστηρίζει ότι το κυβερνητικό κόμμα έχασε ψήφους. Το ΑKP είχε συγκεντρώσει 38,8% στις δημοτικές εκλογές του 2009 και 49,9% στις βουλευτικές εκλογές 2011.

Ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική αν το κόμμα του μειώσει την επιρροή του. Το ψυχολογικό όριο για την μείωση είχε θεωρηθεί ότι είναι το 43%, λένε πολιτικοί αναλυτές.

Το κυβερνητικό κόμμα συγκέντρωσε 45,5 % των ψήφων παρά τον πρωτοφανή καταιγισμό κατηγοριών για διαφθορά που κυριαρχεί στην δημόσια α ζωή από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε 28,0%,το εθνικιστικό ΜΗΡ το 15,3% και τα δύο κουρδικά κόμματα BDP/HDP πήραν 6,6%.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ωστόσο ότι ακόμα και αυτό το αποτέλεσμα δεν «νομιμοποιεί» την κυβέρνηση.

«Η νοοτροπία που μεταφράζει τα εκλογικά αποτελέσματά στην ενός ανδρός αρχή, δεν μπορεί να κυβερνήσει την Τουρκία», λέει η πολιτική επιστήμων και Νουρί Μερτ.

Αντίθετα το αίσθημα που κυριαρχεί στους ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν καθόλου με το τρόπο που ασκεί την εξουσία το κυβερνητικό κόμμα, είναι το αίσθημα του σοκ, μετά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα προς όφελος του κ Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.