Τουρκία: Απορρίφθηκε το αίτημα για ανακαταμέτρηση ψήφων στην Άγκυρα

Τουρκία: Απορρίφθηκε το αίτημα για ανακαταμέτρηση ψήφων στην Άγκυρα

Το τοπικό παράρτημα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) απέρριψε σήμερα το αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Άγκυρα, όπου η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νίκη του κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ηττημένος υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην πρωτεύουσα Μανσούρ Γιαβάς ανακοίνωσε αμέσως μέσω του Twitter ότι θα υποβάλει έφεση. “Η νομική διαδικασία συνεχίζεται”, διαβεβαίωσε.

Το CHP κατέθεσε την Τρίτη ένα αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στο YSK καταγγέλλοντας παρατυπίες στις εκλογές της Άγκυρας όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναδείχθηκε οριακά νικητής και θα παραμείνει στο αξίωμα αυτό για πέμπτη συνεχόμενη θητεία.

Η αστυνομία επενέβη την ίδια ημέρα και διέλυσε, χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση, μια διαδήλωση περίπου 2.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς το CHP.

Ο Γιαβάς και ο Γκιοκτσέκ είχαν ανακοινώσει και οι δύο τη νίκη τους στις εκλογές το βράδυ της Κυριακής, ενώ επικρατούσε σύγχυση για τα αποτελέσματα και μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω των κατηγοριών για παρατυπίες και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο υποψήφιος του CHP στην Κωνσταντινούπολη Μουσταφά Σαριγκιούλ, που ηττήθηκε επίσης από τον απερχόμενο δήμαρχο του ΑΚΡ Καντίρ Τοπμπάς, αμφισβήτησε επίσης το αποτέλεσμα που πάντως επικυρώθηκε από το YSK την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.